Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 5
 İndirme 6
KÜTAHYA-EMET BÖLGESİ YERALTI SULARINDA BOR VE ARSENİK KİRLİLİĞİNİN ARAŞTIRILMASI
2011
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Kütahya-Emet Bölgesinde, çeşitli noktalarda gerçekleştirilen, yeraltı suyu kalite ve kirlilik düzeyininbelirlenmesi çalışmasında elde edilen verilerin bor mineralleri ile ilişkilerinin değerlendirilmesini ve çözümyollarını konu almaktadır. Çalışma kapsamında 2010 yılında aylık periyotlarla alınan su örneklerinde bor vearsenik değerleri incelenmiş ve analizler gerçekleştirilmiştir. Elde edilen veriler yer altı suyu numune almanoktalarının özelliklerine bağlı olarak ve kirletici kaynakların etkileri göz önüne alınarak değerlendirilmiştir.Aylara göre sulardaki yıllık arsenik ve bor kirlilik dağılımları kaynaklara göre çıkarılmış ve çubuk grafik halindegösterilmiştir. Sonuçlar Emet yöresindeki suların yüksek oranda bor içerdiğini ortaya koymaktadır. Bölgedekiyeraltı sularının içme ve kullanma suyu olarak değerlendirilmesi nedeniyle elde edilen veriler, bu suların içme vekullanma suyu olarak kullanılıp kullanılmayacağı ve çözüm yolları yönüyle değerlendirme yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Research of the BOR and ARSENIC KIRLINY in the local waters
2011
Yazar:  
Özet:

This study, in Kütahya-Emet Region, involves the evaluation of the relationships and solutions of the data obtained in the study of the determination of the quality and level of pollution of underground water in various points. In the framework of the study, water samples taken with monthly periods in 2010 have been studied and analysed by bor varsenic values. The obtained data was assessed according to the characteristics of the subterranean water sample and taking into account the effects of pollutant sources.The annual arsenic and bor pollution distribution in the waters according to the months was extracted according to the sources and the bar graph was displayed. The results show that the water in the area of Emet contains a high amount of bor. The data obtained due to the assessment of the subregional waters as drinking and use waters, whether these waters will be used as drinking veculation waters and the methods for the solution have been evaluated.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.263
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi