User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 50
 Downloands 18
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE FİRMA PERFORMANSI: BIST SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ENDEKSİ ŞİRKETLERİ ÜZERİNE BİR UYGULAMA
2018
Journal:  
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi
Author:  
Abstract:

Sürdürülebilirlik bugün kurumsal dünya için oldukça önemli bir konu haline gelmiştir. Şeffaflık ve hesap verebilirlik veya sadece karlı bir firma olmak başarılı bir firma olmak için yeterli değildir. Paydaşlara şirketlerin stratejisi, yönetim yaklaşımı ve vaatleri hakkında bir değerlendirme sunmakta olan sürdürülebilirlik raporları da hesap verebilirliğin ve iletişimin bir aracı olarak görülmektedir. Türkiye’de BIST Sürdürülebilirlik Endeksi 4 Kasım 2014 tarihinden itibaren fiyat ve getiri olarak hesaplanmaya ve yayınlanmaya başlanmıştır. Bu çalışmada amaç, BIST Sürdürülebilirlik Endeksinde yer alan şirketlerin, endeks kapsamına girmeden önceki dönemlere göre faaliyet ve finansal performanslarında anlamlı bir değişmenin ortaya çıkıp çıkmadığını ortaya koymaktır. Bu amaçla şirketlerin sürdürülebilirlik endeksine girmeden önceki beş çeyrek dönem ve sürdürülebilirlik endeksine girdikten sonraki iki çeyrek dönem verileri karşılaştırılarak, dönemler arasında anlamlı bir fark bulunup bulunmadığı t testi ile ortaya konulmuştur. Araştırma sonucunda, aktif devir hızı, finansal kaldıraç ve özsermaye kârlılığı performans göstergelerinde endeks kapsamı öncesi ve sonrası için anlamlı farklılıklar ortaya çıkmıştır.

Keywords:

2018
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Akademi Sosyal Bilimler Dergisi

Field :   Filoloji; Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 475
Cite : 1.329
Akademi Sosyal Bilimler Dergisi