Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Lynch sendromu ve atipik hemolitik üremik sendrom ile takipli bir hastada COVID-19 sonrası ANCA ilişkili vaskülit gelişimi
2022
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

COVID-19 asemptomatik olabileceği gibi birden fazla sistemi etkileyebilecek çok ciddi klinik tablolara da neden olabilir. Hastalık ilerledikçe, klinik deneyimimiz ve karşılaştığımız klinik sunumlar ve yönetim stratejileri de daha çeşitli ve farklı hale gelir. ANCA pozitifliği özellikle granülomatöz polianjit, mikroskobik PAN ve eozinofilik granülomatöz polianjit gibi küçük damar vaskülitlerinin tanısında bir gösterge olarak kullanılır. ANCA ile ilişkili vaskülit şiddetli solunum semptomları ile kendini gösterebilir. Bu hasta grubunun yönetimi çok zordur çünkü COVID -19 pnömonisi sıklıkla bu şikayetlerle karışabilir ve ANCA ile ilişkili vaskülit tedavisinde kullanılması gereken immünosupresif tedavide ciddi kısıtlamalara yol açar. Salgının başlangıcında, bilgimiz, COVID-19 ve vaskülitik sendromların kombinasyonu için immünosupresif tedavi alan hastalarda enfeksiyonlara karşı artan duyarlılık ve daha şiddetli hastalık nedeniyle sınırlıyken, daha sonra enfeksiyonlara sekonder vaskülit vakaları bildirilmiştir. Olgumuzda atipik hemolitik üremik sendrom (A-HUS) ve Lynch sendromu tanıları ile takip edilmekteyken, COVID -19 pnömonisi sonrası yeni başlayan ANCA pozitifliğine bağlı vaskülit ve alveoler kanama tanısı alarak immünosupresif tedavilerle başarıyla tedavi edilen zor ve ilginç bir vaka anlatılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Development Of Anca-associated Vasculitis After Covid-19 In A Patient With Lynch Syndrome and Atypical Hemolytic Uremic Syndrome
2022
Yazar:  
Özet:

COVID-19 can be asymptomatic or cause very serious clinical pictures that can affect multiple systems. As the disease progresses, our clinical experience and the clinical presentations and management strategies we encounter also become more diverse and distinct. Anti Neutrophil Cytoplasmic Antibody (ANCA) positivity is particularly used as an indicator in the diagnosis of small vessel vasculitis such as granulomatous polyangitis, microscopic poliarteritis nodosa (m-PAN), and eosinophilic granulomatous polyangiitis (eGPA). ANCA-associated vasculitis can present with severe respiratory symptoms. Management of this group of patients is very difficult because COVID -19 pneumonia can very often be mistaken for these complaints and leads to serious limitations in the immunosuppressive treatment that should be used in the management of ANCA-associated vasculitis. At the beginning of the epidemic, our knowledge was limited by the increased susceptibility to infections and more severe disease in patients receiving immunosuppressive therapy for the combination of COVID -19 and vasculitic syndromes, whereas subsequently vasculitis cases were reported secondary to infections. In our case, the diagnoses of atypical hemolytic uremic syndrome (A-HUS) and Lynch syndrome were made, and the diagnosis of vasculitis due to new-onset ANCA positivity and alveolar hemorrhage after COVID -19 pneumonia was successfully treated with immunosuppressants.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.873
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal