Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 2
AISI P20 Kalıp Çeliğinin İşlenmesinde Kesme kuvveti ve Yüzey Pürüzlülüğünü Etkileyen Kesme Parametrelerinin Optimizasyonu
2022
Dergi:  
Open Journal of Nano
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, AISI P20 çeliğinin işlenmesinde kesme kuvveti (Fc) ve yüzey pürüzlülüğü (Ra) üzerinde etkili olan kesme parametrelerinin optimize edilmesine odaklanmaktadır. Tornalama deneyleri Taguchi L9 ortogonal dizisine göre üç farklı kesme hızında (Vc) (120, 180 ve 240 m/dak), üç farklı ilerleme hızında (f) (0.12 0.21 ve 0.3 mm/dev) ve üç farklı talaş derinliğinde a) (0,4, 0,8 ve 1,2 mm) CNC torna tezgahında gerçekleştirilmiştir. Kesme parametrelerinin Fc ve Ra üzerindeki etki düzeyleri varyans analizi (Anova) ile belirlenmiştir. Analiz sonuçları, talaş derinliğinin kesme kuvvetini etkileyen en önemli parametre olduğunu, ilerleme hızının ise yüzey pürüzlülüğünü etkileyen en önemli parametre olduğunu göstermektedir. Dahası, analiz sonuçlar, 240 m/dk kesme hızı, 0.12 mm/dev ilerleme hızı ve 0.4 mm talaş derinliği çıktı parametreleri (Fc ve Ra) için optimum kesme parametreleri olduğunu göstermektedir. Optimum kesme parametrelerinde yapılan tornalama deneylerinde en düşük Fc ve Ra değerleri sırasıyla 178N ve 0.412 µm olarak ölçülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Optimization Of Cutting Parameters Affecting Cutting Force and Surface Roughness In Machining Of Aisi P20 Die Steel
2022
Yazar:  
Özet:

This study focuses on optimizing cutting parameters effective on cutting force (Fc) and surface roughness (Ra) in the machining of AISI P20 steel. The turning experiments have been performed in CNC lathe at three different cutting speeds (Vc) (120, 180, and 240 m/min), three different feed rates (f) (0.12 0.21 and 0.3 mm/rev), and three different depths of cut (a) (0.4, 0.8, and 1.2 mm) according to Taguchi L9 orthogonal array. The effect levels of the cutting parameters on Fc and Ra have been determined with analysis of variance (Anova). The analysis results indicate that the depth of cut is the most significant parameter affecting Fc while the feed rate is the most significant parameter affecting Ra. Moreover, the result analysis shows that cutting speed of 240 m/min, feed rate of 0.12 mm/rev, and depth of cut of 0.4 mm) factor levels were the optimum cutting parameters for the output parameters (Fc and Ra). In turning experiments performed at optimum cutting parameters, the lowest Fc and Ra values were measured as 178N and 0.412 µm, respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Open Journal of Nano

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 40
Atıf : 7
Open Journal of Nano