Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
 İndirme 4
Ilgaz Dagı Güney Yamacındaki Farklı Orman Kuruluslarındaki Toprak Özelliklerinin Degisimi
2010
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalısma, 2001–2002 yıllarında, Ilgaz Orman sletme Müdürlügü, Yenice Orman İsletme Sefliginin orman  toplumlarına ait bazı toprak özelliklerinin incelenmesi amacıyla yürütülmüstür. Seflik, Ilgaz Dagı Güney yamacında  bulunmaktadır. Arastırma alanında 7 adet orman toplumu (orman kurulusu) tespit edilmistir. Arastırma alanı  ormanlarının ana agaç türleri; Karaçam (Pinus nigra Arnold. subsp. pallasiana (Lamb.) Holmboe), Sarıçam (Pinus  sylvestris L.), ve Uludag Göknarı (Abies nordmanniana (Stev.) Spach. ssp. bormulleriana (Mattf.) Code et Cullen)  dır. Seflik sınırları dâhilinde, Sayısal Yükselti Modeli (SYM) ile iklim verileri, topografik harita, mescere haritası ve  jeolojik veriler kullanılmıstır. Egim, bakı, yükselti ve agaç türü dikkate alınarak belirlenen 7 adet orman  toplumundan olmak üzere birer toprak örnekleme yerleri belirlenmistir. Örnekleme noktalarında açılan, toprak  çukurlarından horizon esasına göre 21 adet toprak örnegi alınmıstır. Bu örneklerde tane bilesimi, pH, EC, kritik  tansiyonlarda nem kapsamı, organik madde, toplam azot ve hacim agırlıgı analizleri yapılmıstır. Topraklar genel  olarak tozlu balçık ve kumlu balçık özellik göstermistir. Yükseltiye baglı olarak degisen bitki örtüsüyle birlikte ölü  örtü miktarı artmıs ve üst toprakların organik madde miktarı yüksek (% 3.9-4.3) çıkmıstır. Üst toprakların hacim  agırlıgı düsük (1.1 gr.cm-3) ölçülmüstür. Arastırma alanı ortalama egimi % 40 ve yüksek egimli sınıftadır. Genel bakı  Güney ve Batı’dır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 273
Atıf : 650
2023 Impact/Etki : 0.18
Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Ormancılık Dergisi