Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 55
 İndirme 3
 Sesli Dinleme 1
FARKLI ŞEKER ORANLARININ SÜT REÇELİNİN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
2018
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada inek sütüne farklı düzeyde (%10, %15 ve %20) şeker ilave edilerek üretilen süt reçelinin bazı nitelikleri araştırılmıştır. Süt reçeli üretimiyle sütün besleyici özelliği arttırılmış ve bu ürünün özelliklerini ortaya koymak amaçlanmıştır. Süt reçeli örneklerinde depolamanın 1., 8. ve 15. günlerinde nem (%), kül içeriği (%), sakkaroz ve toplam şeker değerleri (%), HMF değeri (µg/L), yağ̆ içeriği (%), titrasyon asitliği (°SH), pH değeri, protein içeriği (%), kıvam indeksi (Pa.s), akış̧ davranış̧ indeksi, renk değerleri ve duyusal özellikleri belirlenmiştir. Alınan sonuçlara göre şeker oranı arttıkça nem (%), kül içeriği (%), HMF değeri (µg/L), yağ̆ içeriği (%), titrasyon asitliği (°SH), protein içeriği (%), kıvam indeksi ile a ve b renk değerlerinin azaldığı; diğer taraftan sakkaroz ve toplam şeker değerlerinin (%) arttığı tespit edilmiştir. Duyusal parametreler açısından bakıldığında ise %15 şeker içeren süt reçeli örneği en yüksek puanları almıştır.

Anahtar Kelimeler:

The impact of different sugar levels on the quality characteristics of milk recipes
2018
Dergi:  
Gıda
Yazar:  
Özet:

In this study, some qualities of milk recel produced by adding sugar to cow’s milk at different levels (10%, 15% and 20%) were studied. With the production of milk rice, the nutritional properties of milk have been enhanced and the purpose of this product is to reveal the characteristics. In the 1st, 8th and 15th days of storage in the milk resin samples, the moisture (%), the content of ashes (%), the total sugar values (%), the HMF values (μg/L), the fat values (%), the titration acidity (°SH), the pH values, the protein values (%), the weakness index (Pa.s), the flow-and-behavioral index, the color values and the sensual characteristics have been determined. According to the results obtained, as the sugar rate increases, the humidity (%), the seed content (%), the HMF value (μg/L), the fat content (%), the titration acidity (°SH), the protein content (%), the low index and the color values (a) and (b) are reduced; on the other hand, the total sugar values (%) are increased. From the point of view of the emotional parameters, the sample of milk rice containing 15% sugar has received the highest scores.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gıda

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.051
Atıf : 10.880
Quarter
Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Q2
44/135

Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı
Q3
38/73

Gıda