Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Karabiga (Çanakkale) Beldesi Mevcut Alan Kullanımlarının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda doğal ve kültürel kaynaklar açısından zengin kırsal alanlar hızla yeni işlevler kazanmaktadır. Bu alanların korunarak kullanımının sağlanması açısından ekolojik planlama yapılması çok önemlidir. Bu bağlamda ele alınan Karabiga beldesi kırsal nitelikli kıyısal alan olup, termik santraller ile kullanımı hızla değişmektedir ve kaynak değerleri tehdit edilmektedir. Çalışma, Karabiga bölgesinin doğal ve kültürel kaynaklarının korunarak gelişiminin sağlanması amacı ile yapılmıştır. Çalışmada bu amaçla planlamaya veri olarak kullanılabilecek alan kullanımları belirlenmiştir. Çanakkale boğazında yer alan Karabiga beldesi çok eski uygarlıklara sahne olmuş bir liman yerleşimidir. Çalışma yöntemi Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) ile alanın doğal çevre faktörlerinin irdelenmesidir. Bu amaçla ArcGIS 10,5 programı kullanılmıştır. Çalışmada Karabiga ve çevresinin mevcut alan kullanımları harita ile ortaya konulmuş ve CORINE arazi kullanım sınıflandırma yöntemine göre alan sınıflandırılmıştır. Çalışma sonucunda bölgenin doğal ve kültürel kaynaklarının korunabilmesi için bölge gelişimi açısından öneriler getirilmiştir. Bölgede geniş kapsamlı korumanın sağlanabilmesi açısından kırsal peyzaj koruma yaklaşımının getirilmesi önerilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Karabiga (Çanakkale) Belds Identification of Existing Use of Fields
2020
Yazar:  
Özet:

In recent years, rural areas rich in natural and cultural resources have rapidly gained new functions. It is very important to make ecological planning for the protection of these areas. In this context, the Karabiga district is a rural-qualified coastal area, its use with thermal power plants is rapidly changing and the resource values are threatened. The study was carried out with the aim of ensuring the development of the Karabiga region by preserving its natural and cultural resources. In the study, the use of fields that can be used as data for this purpose is determined. Located in the Çanakkale throat, the Karabiga town is a port settlement that has been a scene of very ancient civilizations. The method of study is the coordination of the natural environmental factors of the area with the Geographic Information Systems (CBS). For this purpose, the ArcGIS 10.5 program was used. In the study, Karabiga and its surrounding existing field uses have been shown by map and the fields have been classified according to the CORINE land use classification method. The study has made recommendations for the development of the region in order to preserve the natural and cultural resources of the region. It is recommended that rural landscape protection approach be introduced in order to provide extensive protection in the area.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 343
Atıf : 1.046
2023 Impact/Etki : 0.197
ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Dergisi