Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
Profesyonel Futbolcularda Sürekli Kaygı İle Covid-19 (Korona) Virüsüne Yakalanma Kaygısı Arasındaki İlişkinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yapılan bu çalışmada profesyonel futbolcularda sürekli kaygı ile covid-19 (korona) virüsüne yakalanma kaygısı arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmaya farklı takımlarda profesyonel düzeyde futbol oynayan 301 futbolcu katılmıştır. Araştırmanın veri toplama sürecinde “Sürekli Kaygı Envanteri” ile “Sporcuların Yeni Tip Koronavirüse Yakalanma Kaygısı Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen verilerin analiz sürecinde SPSS 22.0 programında One Way ANOVA ve Pearson Korelasyon analizi kullanılmıştır. Araştırmanın sonunda futbolcuların kaygı düzeylerine ilişkin bulgular değerlendirildiği zaman, sürekli kaygı, bireysel kaygı, sosyal kaygı ve covid-19 kaygı düzeylerinin orta seviyede olduğu tespit edilmiştir. Araştırmada bağımlı değişkenler arasındaki ilişki incelendiği zaman, futbolcuların sürekli kaygı düzeyleri ile bireysel kaygı, sosyal kaygı ve covid-19 kaygısı arasında pozitif ve düşük düzeyde anlamlı ilişki olduğu, bireysel kaygı düzeyleri ile sosyal kaygı düzeyleri arasında pozitif ve orta düzeyde anlamlı ilişki olduğu, bireysel kaygı düzeyleri ile covid-19 kaygı düzeyleri arasında pozitif ve yüksek düzeyde anlamlı ilişki olduğu bulunmuştur (p<0.05). Sonuç olarak, futbolcularda sürekli kaygı düzeyinin covid-19’a yakalanma kaygısını arttıran bir unsur olduğu söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of The Relationship Between Trait Anxiety and Anxiety To Catch The Covid-19 (corona) Virus In Professional Football Players
2022
Yazar:  
Özet:

In this study, it was aimed to examine the relationship between trait anxiety and the anxiety of getting the covid-19 (corona) virus in professional football players. 301 football players who play professional football in different teams participated in the research. In the data collection process of the research, ‘Trait Anxiety Inventory’ and ‘Athlete’s Anxiety to Catch the Novel Corona virus Scale’ were used. One-Way ANOVA and Pearson Correlation analysis were used in SPSS 22.0 program in the analysis process of the data obtained. When the findings related to the anxiety levels of the football players were evaluated at the end of the study, it was determined that the levels of trait anxiety, individual anxiety, social anxiety and covid-19 anxiety were medium level. When the relationship between dependent variables was examined in the study, it was found that there was a positive and low-level significant relationship between the trait anxiety levels of football players and individual anxiety, social anxiety and covid-19 anxiety, there was a positive and medium level significant relationship between individual anxiety levels and social anxiety levels, there was a positive and highly significant relationship between the individual anxiety levels and covid-19 anxiety levels (p<0.05). As a result, it can be said that the level of trait anxiety in football players is a factor that increases the anxiety of catching covid-19.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   other

Akdeniz Spor Bilimleri Dergisi