Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Ilıman İklim Meyve Türleri ve Sekonder Konukçularda Bulunan Yaprakbiti (Hemiptera: Aphididae) Türlerinin Parazitoitlenme Oranlarının Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Akademik Ziraat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Erzincan ve Gümüşhane illerinde yetiştirilen ılıman iklim meyve türleri ve sekonder konukçularda bulunan yaprakbiti türleri ile bunların parazitoitlenme oranlarının tespit edilmesi amacıyla 2011-2013 yıllarında yapılmıştır. Örneklemeler, yaprakbiti popülasyonunun yoğun olduğu ilkbahar (mayıs-haziran) ve sonbahar aylarında (eylül-ekim) iki haftada bir, yoğunluğun azaldığı yaz aylarında (temmuz-ağustos) ise ayda bir kez yapılmıştır. Yaprakbiti türlerinin belirlendiği bahçelerden yaprakbiti ile bulaşık ve özellikle de mumyalaşmış yaprakbitlerinin bulunduğu koloniler parazitoit çıkartma kutularına konulmuş, elde edilen toplam parazitli birey sayısı, o örnekte bulunan yaprakbiti sayısına oranlanarak % parazitoitlenme oranı tespit edilmiştir. Çalışma sonucunda ılıman iklim meyve türlerinde zarar yapan 12, sekonder konukçularda ise 2 adet olmak üzere toplam 14 yaprakbiti türü ve bunların parazitoitlenme oranları tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of the Parasitization Rates of Species of Climate Fruit and Sheets (Hemiptera: Aphididae) found in Secondary Guests
2020
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in the years 2011-2013, with the aim of identifying the temperate climate species of fruit and leafy species found in secondary guests and their parasitization rates. Examples were made once a week in the spring (May-June) and autumn (September-October) where the population of the leaves was intense and once a month in the summer (July-August) where the intensity decreased. From the gardens where the leafy species are identified, the colonies where the leafy species are washed and especially the mummiated leafy species are placed in the parasit extraction boxes, the total number of parasitic individuals obtained, the percentage of parasitization is identified in comparison with the number of leafy species in that sample. The study found a total of 14 leafy species and their parasitization rates, including 12 in secondary guests and 2 in moderately climate fruit species that were damaged.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akademik Ziraat Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 432
Atıf : 1.722
2023 Impact/Etki : 0.441
Akademik Ziraat Dergisi