Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
KÜRESEL İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN BİR SONUCU OLARAK İKLİM GÖÇÜ
2022
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihi boyunca devam etmiş ve hali hazırda devam etmekte olan göç olgusu, insanların ülke içi veya dışında çeşitli sebeplerle yer değiştirmesi olarak tanımlanmaktadır. İnsanlar, göç ederken esas olarak yaşam koşullarını iyileştirmeyi amaçlamakta bazen bu amaç ekonomik olarak daha iyi şartlara ulaşma şeklinde kendini göstermekte bazen de savaş ya da çatışma ortamından kaçma şeklinde olmaktadır. Literatürde göçle birlikte belki en çok anılan ekonomik zorluklar ve savaş/ çatışma durumları olsa da iklim değişikliğinin yol açtığı göç hareketleri göç çalışmalarında kendisine sıklıkla yer bulur hale gelmiştir. Dünya Bankası’nın öngörülerine göre 2050 yılı itibariyle iklim değişikliği sebebiyle 216 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalabilecektir. Ekonomi ve Barış Enstitüsü (IEP)’ne göre ise önümüzdeki 30 yıl içinde 1,2 milyar insan ekolojik tehditlere karşı yerlerinden edilme tehlikesi ile karşı karşıya bulunmaktadır. Bu bilgiler ışığında çalışma, küresel iklim değişikliği ile literatüre giren iklim göçünü ve çevresel faktörler sebebiyle yer değiştirmek durumunda olan insanlarla ilgili tartışmaları ele almaktadır.2021 yılında gerçekleşen son İklim Değişikliği Taraflar Konferansı (COP26) da ele alınarak iklim göçünün küresel bir krize sebep olmasını engelleyebilecek olası önlemler çalışmada tartışılmaktadır. Bu kapsamda çalışmanın argümanı iklim değişikliğine bağlı iklim göçünü kontrol altına alma ve tehlikeli boyutlara gelmeden engelleme anlamında küresel ve ortak bir çözüm bulunamadığı, hükümetlerin ulusal çıkarlarına yönelik hareket ettikleridir. Çalışma bu kapsamda nitel araştırma yöntemlerinden literatür taramasını kullanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Climate Migration As A Result Of Global Climate Change
2022
Yazar:  
Özet:

The phenomenon of migration, which has occurred throughout the history of humanity and is still continuing, is defined as the displacement of people within or outside a country for various reasons. When people migrate, they mainly aim to improve their living conditions—sometimes to achieve better economic conditions, and sometimes to escape from war and conflict. Although economic difficulties and war/conflict situations are associated with migration in the literature, migration movements caused as a result of climate change have been frequently studied by scholars. According to the predictions of the World Bank, by 2050, 216 million people will have to leave their homes due to climate change. In addition, the Institute for Economics and Peace (IEP) states that 1.2 billion people face the danger of displacement due to ecological threats in the next 30 years. Based on this information, this study deals with global climate change and people who have to relocate due to climate migration and environmental factors. The last Climate Change Conference held in 2021 and possible measures that can prevent climate migration from causing a global crisis were also discussed. In this context, the argument of the study is that there is no global and common solution to control climate migration due to climate change and prevent it before it reaches dangerous levels, and governments act for their national interests. In this context, literature review, one of the qualitative research methods, was employed in the study..

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.063
2023 Impact/Etki : 0.221
Akademik Hassasiyetler