Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 55
 İndirme 3
Sarma Tütün Kullanımı ile İlişkili Pulmoner Langerhans Hücreli Histiyositozis
2018
Dergi:  
Gazi Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Pulmoner Langerhans hücreli histiositozis daha çok sigara içen genç erişkinlerde görülen etiyolojisi bilinmeyen nadir bir hastalıktır. Yirmi dokuz yaşında erkek hasta 3 aydır devam eden nefes darlığı ve öksürük yakınması ile başvurdu. 3 yıldır sarma tütün kullanıyordu. Çekilen yüksek çözünürlüklü toraks bilgisayarlı tomografisinde (YÇBT) her iki akciğerde yaygın, üst ve orta zonlarda daha belirgin bazallerde kısmen daha az izlenen, içinde yer yer kaviteleşmeler gelişmiş düşük dansiteli mikronodüller izlendi. Mini torakotomi ile wedge rezeksiyon yapıldı. Patolojik tanı Pulmoner Langerhans Hücreli Histiyositozis olarak rapor edildi. Tütün kullanımının bıraktırılmasını takiben klinik ve radyolojik olarak belirgin regresyon izlendi.

Anahtar Kelimeler:

Pulmonary Langerhans Cell Histiyositoza Related to Smoking Tobacco
2018
Yazar:  
Özet:

Pulmonary Langerhans cell histiositosis is an unknown rare disease with the etiology seen in young adults who smoke more. The man, aged twenty-nine years old, applied to the patient with a continued breathing difficulty and a close-up of cough for three months. He has been using tobacco for three years. The taken high-definition thorax computer tomography (ICT) in both lungs widespread, in the upper and middle areas in more noticeable basals partly less observed, in the field of the scattering developed low-dancite micronodules followed. Wedding with mini toracotomy. The pathological diagnosis was as Pulmonary Langerhans Cell Histiyositosis. After the cessation of tobacco use, clinically and radiologically clear regression was observed.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Gazi Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.186
Atıf : 523
Gazi Medical Journal