Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 3
Ti50Ni27Nb20Ta3 Şekil Hatırlamalı Alaşımda Isıl İşlemlerin Faz Dönüşüm Histeresizi ve Termal Aktivasyon Enerjisi Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
2024
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dörtlü TiNiNbTa alaşımına farklı ısıl işlemler uygulanarak alaşımın termal parametreleri üzerine ısıl işlemlerin etkileri incelendi. Isıl işlem sıcaklıkları 700℃, 800℃ ve 900℃ seçildi. Isıl işlem yapılan alaşımların DSC eğrileri farklı ısıtma-soğutma hızına bağlı olarak alındı. Isıl işlem sıcaklığını artmasına bağlı alaşımın dönüşüm sıcaklıklarının azaldığı belirlendi. Fakat artan ısıl işlem sıcaklığı ile termal aktivasyon enerjisinin önemli derecede arttığı gözlendi. Ayrıca ısıl işlem sıcaklığının artması austenite faz pik minumununu (Ap) ve dönüşüm histeresizini (Hf) önemli derecede azalttığı gözlendi.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of The Effects Of Heat Treatments On Phase Transformation Hysteresis and Thermal Activation Energy In Ti50ni27nb20ta3 Shape Memory Alloy
2024
Yazar:  
Özet:

In this study, the effects of heat treatments on the thermal parameters of the alloy were investigated by applying different heat treatments to the quaternary TiNiNbTa alloy. Heat treatment temperatures of 700℃, 800℃ and 900℃ were selected. DSC curves of heat-treated alloys were taken depending on different heating-cooling rates. It was determined that the transformation temperatures of the alloy decreased due to the increase in the heat treatment temperature. However, it was observed that the thermal activation energy increased significantly with increasing heat treatment temperature. In addition, it was observed that increasing the heat treatment temperature significantly decreased the austenite phase peak minimum (Ap) and conversion hysteresis (Hf).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 390
Atıf : 635
Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi