Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 17
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Kadınlarda Şişmanlığın Görülme Sıklığı ve Şişmanlık Oluşumunu Etkileyen Etmenler
1989
Dergi:  
Beslenme ve Diyet Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmiş ülkelerin bir çoğunda yaygın olarak görülen şişmanlık ülkemizde de özellikle yetişkin kadınlar arasında sağlığı bozan en önemli beslenme sorunudur. Bu araştırma 400 yetişkin kadın üzerinde yapılmıştır. Deneklerin % 51.5'i 35-54 yaşları arasınd a olup, % 79.6'sı ev kadınıdır. Deneklerin % 50.7'si şişman, % 34'ü ise hafif şişmandır. Kadınların % 60.5'i gebeliklerden sonra, % 13.6'sı da menapoz döneminden sonra kilo almaya başladıklarını belirtmişlerdir. Dört ve dördün üzerinde doğum yapanlarda şişmanlık oranı % 57.8 iken, tek doğum yapanlarda bu oran % 26.2 olarak bulunmuştur. Bu araştırmada 11-12 yaşları arasında menstrüasyon gören deneklerin % 39.6'sının şişman ve hafif şişman olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Factors that Affect the Frequency of Obesity and Obesity in Women
1989
Yazar:  
Özet:

Obesity, which is widely seen in many developed countries, is also the most important nutritional problem in our country, especially among adult women. This study was conducted on 400 adult women. 51.5 percent of respondents are aged 35-54 years and 79.6 percent are household women. 50.7% of respondents are obese and 34% are slightly obese. 60.5 percent of women said they began to gain weight after pregnancy and 13.6 percent said they began to gain weight after menopause. The rate of obesity was 57.8 per cent in the four and four births, while the rate was 26.2 per cent in single births. The study found that 39.6 percent of men who were menstruated between the ages of 11 and 12 were obese and slightly obese.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Beslenme ve Diyet Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.173
Atıf : 2.938
2023 Impact/Etki : 0.103
Beslenme ve Diyet Dergisi