Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
Yüzeyel mesane tümörlerinde TUR sonrası intravezikal BCG tedavisinin etkinliği
2012
Dergi:  
The New Journal of Urology
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study is to determine whether BCG vaccine has the same effectivenes in the prevention of recurrences after TUR in patients with primary or recurrent group. In addition, to determine the predictive value of ppd test positivity for tumor recurency.Materials and Methods: 94 patients 43 primary tumor and 51 recurrent tumor enrolled to this study. All patients underwent TUR. By starting 15 days after surgery, 81 mg of intravesical BCG was administered for a 6 weeks duration. The treatment postponed or canceled for the patients who have severe hematuria or can not tolerate the treatment as well. Patients were checked by cystoscopy and urine cytology in the first year quarterly, in the second and third year by 6 monthly. PPD tests were performed before and after BCG treatment and recorded in both primary and recurrent groups. In both group, the number of tumor recurrence every months, monthly recurrence indexes and recurrence rates of 100 monthly were analyzed. The Chi-square test was used to compare results.Results: Eighty-two male and 12 female patients included to this study The average age is 57.6 . Fourty three of 94 patients with primary superficial bladder cancer and 51 patients were recurrent group because of they received at least one prior therapy only TUR, TUR + epirubicin or TUR+interferon .The ppd test was negative in 33 of 43 patients in primary group TUR plus intravesical hastanın sadece 8’inde ppd testi, tedavi sonrasında da negatif olarak kaldı. Bu 8 hastanın 6’sında %75 ileri dönemlerde rekürens görüldü.Rekürens grubunda ise tedavi öncesinde 51 hastanın 29’unda ppd testi negatifti. Bu sayı tedavi sonrasında 15’e düştü ve bu 15 hastanın 12’ sinde %80 rekürens saptandı. Ayrıca rekürrens grubunda tedavi öncesi ve tedavi sonrası ppd testleri pozitif olan 12 hastanın 2’sinde %16,6 tedavi öncesi negatif olup tedavi sonrası pozitif olan 14 hastanın 1’inde %7,1 rekürens saptandı. BCG tedavisine bağlıönemli yan etkiler dizüri ve mikroskopik hematüriydi ve bu yan etkiler tedavinin kesilmesini gerektirmedi.Primer grupta 0.010 olan rekürens indeksi, reküren grupta tedavi öncesi 0.183 iken tedavi sonrası 0.208 olarak saptandı. Test sonuçlarına göre rekürren grupta tedavi öncesi ve sonrası değerler arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı değildi P: 0,53 . Primer grup ile rekürren grup arasında ise rekürens açısından anlamlı derecede fark olduğunu saptadı p

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








The New Journal of Urology

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 518
Atıf : 74
The New Journal of Urology