Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 2
Tiroid Ultrason Görüntülerinde Fraktal Analiz Uygulaması
2019
Dergi:  
Acta Infologica
Yazar:  
Özet:

Fraktal kavramı, sistemlerdeki karmaşık ve düzensiz nesneler veya yapılar için kullanılmaktadır. Medikal görüntülerin karmaşıklığı, görüntülerin karakterizasyonu için Öklid geometrisi yerine Fraktal geometrisini kullanmamıza izin verir. Bu çalışmada, tiroid ultrason görüntüleri fraktal boyutu hesaplamak için analiz edilmiştir. Fraktal analiz yazılımı, korelasyon katsayısının ve fraktal boyut değerlerinin hesaplanması için kullanılmıştır. Hesaplanan fraktal boyut değerleri tiroid ultrason görüntü verisine göre değişmektedir. Tiroid ultrason görüntülerinde fraktal analiz ile bölgede yer alan kistlerin, nodüllerin veya lezyonların fraktal kavramı kullanılarak boyutlarının hesaplanmasının, tiroid hastalıklarının erken teşhis edilmesinde ve tedavisinde hekimlere yardımcı sistem olarak kullanılabileceği öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Application Of Fractal Analysis On Thyroid Ultrasound Images
2019
Dergi:  
Acta Infologica
Yazar:  
Özet:

The concept of fractals is used for complex and irregular objects or structures in systems. The complexity of medical images allows us to use Fractal geometry rather then Euclidian geometry for their characterization. In this paper, we have discussed the analysis of thyroid ultrasound images to calculate fractal dimension. Fractal analysis software was used for the calculation of fractal dimension and correlation coefficient values. In the fractal analysis on the thyroid ultrasound images, the determination of the dimensions of the lesions, nodules or cysts in the region by using fractal concepts can be predicted and used as an assistive system for physicians in the treatment and early diagnosis of thyroid disorders.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Acta Infologica

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 133
Acta Infologica