Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 2
İnsan kaynakları yönetiminde dijitalleşmenin ayak sesleri: İnsan kaynakları yöneticilerinin İKY 4.0 algısı
2023
Dergi:  
Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Endüstri 4.0 insan kaynakları işlerini makineler tarafından yapılır hale getirerek iş dünyasının yapısal değişimine neden olmaktadır. Endüstri 4.0 etkisiyle İKY, İKY 4.0 kavramına evrilmektedir. Ancak İK yöneticilerinin İKY 4.0 kavramı hakkında algısı incelemeye tabi tutulmamıştır. Bu kapsamda çalışmanın amacı; İKY 4.0’a geçiş tecrübesi olan İK yöneticilerinin Endüstri 4.0 etkisiyle oluşan İKY 4.0 algılarını belirlemektir. Çalışmada ISO 500 listesinde yer alan Endüstri 4.0’a geçiş yaptıklarını ilan eden 12 işletmenin İK yöneticisiyle yarı-yapılandırılmış mülakatlar gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilere nitel yönlendirilmiş içerik analizi yapılarak bulgulara ulaşılmıştır. Elde edilen bulguların veri görselleştirilmesi MAXQDA 2020 ile gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda İK yöneticilerinin İKY 4.0 ile ilgili özellikleri bildikleri ancak tam anlamını bilmedikleri; İKY 4.0’a geçiş yapılmış olmasına rağmen işletme, İK ve İK yöneticilerinin henüz hazır olmadığı tespit edilmiştir. İKY 4.0’a geçişin maliyet, teknoloji benimseme zorluğu, iş kaybı korkusu, çalışanların geçişe ikna zorluğu ve yetenek çekme konusunda güçlükler barındırmasına rağmen maliyet avantajı, çalışana kendini geliştirerek öne çıkma şansı ve İK yöneticilerine yetenekli kişileri yönetme kolaylığı sağladığı belirlenmiştir. Endüstri 4.0’ın gerekliliği olarak ortaya çıkan İKY 4.0 bazı dezavantajlar getirse de genel anlamda sağladığı faydalar nedeniyle geçiş zorluklarına katlanılması gereken bir süreç gibi görünmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Foot Sounds Of Digitalization In Human Resources Management: Human Resources Managers’ Perception Of Hrm 4.0
2023
Yazar:  
Özet:

With the influence of Industry 4.0, HRM is evolving into the concept of HRM 4.0. The study aims to determine the HRM 4.0 perceptions of HR managers who have experience transitioning to HRM 4.0, formed by the influence of Industry 4.0. In the study, semi-structured interviews were conducted with the HR managers of 12 companies in the ISO 500 list that announced that they were transitioning to Industry 4.0. Findings were reached by performing qualitative content analysis on the data obtained. Data visualization of the findings was carried out with MAXQDA 2020. As a result of the study, it was determined that HR managers knew the features of HRM 4.0 but did not know its whole meaning. Although the transition to HRM 4.0 has been made, it has been determined that business, HR, and HR managers are not yet ready. Although HRM 4.0, which emerged as a necessity of Industry 4.0, brings some disadvantages, it seems to be a process that must be endured with transition difficulties due to its general benefits.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   other

Kayseri Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi