Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 12
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Progresif Kas Gevşeme Egzersizlerinin Gebelerin Distres Düzeyi ve Gebelik Algısına Etkisi
2019
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş: Gebelik, kadınlar için fizyolojik bir süreç olmakla birlikte, önemli biyolojik ve psikososyal değişimlerin yaşandığı, stres ve anksiyete oluşturabilecek etkenlerle karşılaşma riskinin yüksek olduğu bir dönemdir. Amaç: Çalışmanın amacı; progresif kas gevşeme egzersizlerinin gebelerin yaşadıkları distres düzeyi, gebelikte annelik ve beden algısı üzerine etkisinin değerlendirilmesidir. Yöntem: Araştırma, randomize kontrollü müdahale çalışmasıdır. Progresif kas gevşeme grubunda 42, kontrol grubunda 41 gebe olmak üzere toplam 83 gebe ile çalışma tamamlanmıştır. Kişisel Bilgi Formu, Gebelerin Kendilerini Algılama Ölçeği ve Tilburg Gebelikte Distres Ölçeği aracılığı ile 16.04.2018-20.06.2018 tarihleri arasında veriler toplanmıştır. Deney grubundaki gebelere üç gün hastanede gevşeme eğitimi verildikten sonra 4 hafta evlerinde egzersizlere devam etmeleri istenmiştir. Deney ve kontrol gruplarından veriler, ilk görüşme, 2. ve 4. haftanın sonunda olmak üzere 3 kez toplanmıştır. Bulgular: Çalışmaya katılan gebelerin yaş ortancası 25 (19-40)’dir. Müdahaleler sonrasında gruplararası Tilburg Gebelikte Distres Ölçeği, olumsuz duygulanım, eş katılımı alt boyutları (p < .001) ile Gebelerin Kendilerini Algılama Ölçeği (p = .001) ve beden algısı alt boyutu puan ortalamaları (p < .001) arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlıdır. Sonuç: Progresif kas gevşeme egzersizlerinin, gebelerin yaşadıkları distres düzeyini azalttığı, gebelerin annelik algısını değiştirmezken, beden algılarını olumlu yönde etkilediği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Progressive Muscle Relaxation Exercises on Pregnancy's Stress Level and Pregnancy Perception
2019
Yazar:  
Özet:

Pregnancy is a physiological process for women, but it is a period where significant biological and psychosocial changes occur, where the risk of facing stress and anxiety is high. The aim of the study is to evaluate the impact of progressive muscle relaxation exercises on the level of distraction in pregnancy, maternity and body perception. Method: Research is the study of randomized controlled intervention. The study was completed with a total of 83 pregnancies, including 42 pregnancies in the progressive muscle relaxation group, 41 pregnancies in the control group. Personal information form, the measurement of pregnancy’s self-detection and the measurement of Tilburg pregnancy distres have been collected data between 16.04.2018-20.06.2018. Pregnancies in the trial group were asked to continue exercises at home for 4 weeks after three days of relaxation training at the hospital. The data from the experiment and control groups were collected 3 times, the first interview, the end of the 2nd and 4th weeks. Results: The average age of pregnancies participating in the study is 25 (19-40). The difference between the inter-group Tilburg Pregnancy Distres Scale, the negative emotions, the subdimensions of parental participation (p < .001) and the self-detection scale of pregnancies (p = .001) and the subdimensional score of body perception (p < .001) is statistically significant. The result: Progressive muscle relaxation exercises have been achieved to reduce the level of distraction that pregnancies experience, while pregnancies do not change the perception of maternity, positively affect the perceptions of the body.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.836
2023 Impact/Etki : 0.257
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi