Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
 İndirme 3
Çocuk Müzelerine Yönelik Ziyaretçi Deneyiminin İncelenmesi
2024
Dergi:  
GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences
Yazar:  
Özet:

Müzeler odak noktaları ve uzmanlıkları açısından büyük farklılıklar gösterir. Her biri kendine özel ilgi alanına sahip sanat müzeleri, tarih müzeleri, doğa tarihi müzeleri, bilim müzeleri, teknoloji müzeleri, kültürel miras müzeleri, çocuk müzeleri ve daha fazlası bulunmaktadır. Bu çalışma, çocuk müzesi ziyaretlerine yönelik çevrim içi yorumları yani netnografik ögeleri nitel araştırma yöntemi olan içerik analizi ile incelenmeyi amaçlamıştır. Bu çalışmada ziyaretçilerin çocuk müze tecrübelerine paylaşımları sayesinde ulaşılmaktadır. Bu kapsamda öncelikle Türkiye’deki çocuk müzeleri belirlenmiş ve TripAdvisor’da yer alan yorumları veri setine dönüştürülerek Nvivo programında içerik analizine tabi tutulmuştur. İçerik analizi yaparken ana temalar, alt temalar ve kodlar oluşturularak incelemiştir. Çocuk müze ziyaretçi yorumları 7 ana tema ve 22 alt tema altında toplanmıştır. Ziyaretçilerin çocuk müzeleri ziyaretleri sırasında hem kendilerinin hem de çocuklarının hoşça vakit geçirdiklerini, genel olarak ücretlerinin uygun ve müzelerin bu fiyata değer olduğunu belirtmişlerdir. Ziyaretçilerin çocuk müzelerini potansiyel ziyaretçilere tavsiye ettiği gözlenmiştir. Çocuk müzelerinin çocuklar için oluşturdukları fiziki alanlardan, atölyelerden ve etkinliklerden bahsedilmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Visitor Experience For Children's Museums
2024
Yazar:  
Özet:

Museums vary greatly in their focus and specialization. There are art museums, history museums, natural history museums, science museums, technology museums, heritage museums, children's museums, and more, each with its special area of interest. This study aimed to examine online comments, that is, netnographic elements, about children's museum visits with content analysis, a qualitative research method. In this study, the children's museum experiences of visitors are accessed through their sharing. In this context, first of all, children's museums in Turkey were identified. Comments on TripAdvisor were converted into a data set and subjected to content analysis in the Nvivo. While conducting content analysis, main themes, sub-themes, and codes were created and examined. Children's museum visitor comments were collected under 7 main themes and 22 sub-themes. Visitors stated that both they and their children had a good time during their visits. Prices were generally affordable, and that the museums were worth the price. It has been observed that visitors recommend children's museums to potential visitors. The physical spaces, workshops, and activities that children's museums create for children are not mentioned.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

GSI Journals Serie A: Advancements in Tourism Recreation and Sports Sciences