Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 2
Tek Paratiroid Adenomuna Bağlı Hiperparatiroidizm: Olgu Sunumu
2015
Dergi:  
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hyperparathyroidism is very rare disorder in childhood. Patients usually present with non-specifi c symptoms such as nausea, vomiting, constipation, irritability, lethargy, headache, polyuria and polydipsia, and the diagnosis can therefore be delayed. Diagnosis is made by clinical examination and laboratory fi ndings. Parathyroid hyperplasia and adenomas can be differentiated with imaging methods. Hypocalciuric hypercalcemia may have similar fi ndings and investigating urine calcium levels is important for the differential diagnosis. Defi nitive treatment of a parathyroid adenoma is removal of the adenoma. End organ damage such as bone changes and nephrocalcinosis should be kept in mind. We discuss a 12-year-old boy who had hypercalcemia due to hyperparathyroidism. He presented at our emergency department because of nausea and vomiting and was diagnosed with a solitary parathyroid adenoma located on the lower right side of the thyroid gland by using parathyroid scintigraphy

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.066
Atıf : 891
2023 Impact/Etki : 0.012
Türkiye Çocuk Hastalıkları Dergisi