Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2
Determination of High Oleic Type and Broomrape Resis tant Sunflower Hybrids By DNA Markers
2018
Dergi:  
Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics
Yazar:  
Özet:

Sunflower is one of the mos t significant oilseed crops in the world. Sunflower lines with high oleic content have high oxidative s tability of its oil. Orobanche cumana Wallr., which is a holoparasitic plant infecting the sunflower roots, is one of the limiting factors for sunflower production especially in Eas tern Europe and Turkey. Screening for high oleic acid content and broomrape resis tant sunflower genotypes by s tandard methods is time consuming and expensive. Molecular markers associated with high oleic acid trait or broomrape resis tance are useful and rapid tool in order to facilitate sunflower breeding program. In this s tudy, two markers were chosen; SSR marker and HO PCR specific fragment for genotyping the 250 sunflower inbred lines for high oleic acid content. According to our results, high oleic acid containing hybrids expressed a specific SSR band at 246 bp, and also HO PCR specific fragment at 870 bp. Also, determination of broomrape resis tance for these 250 sunflower inbred lines was done by SCAR and SSR markers. The analyzed SCAR markers (RTS28, RTS29, RTS40 and RTS41) and SSR markers (ORS1036 and ORS1040) were linked to the Or5 gene [provides resis tance to all five races (A-E)]. According to SCAR and SSR analysis, the s tudied sunflower inbred lines were resis tant to races A-E. These results allowed identification of sunflower hybrids for high oleic acid traits and broomrape resis tance by DNA markers.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics

Dergi Türü :   Uluslararası

Ekin Journal of Crop Breeding and Genetics