Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
ÇOCUKLUK ÇAĞI MİGRENİNDE PROFİLAKTİK TEDAVİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2016
Dergi:  
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

AMAÇ:Kiniğimize Ocak 2000 ve Nisan 2011 tarihleri arasında başvuran, Uluslararası Başağrısı Topluluğunun "Başağrısı Bozukluklarının Uluslar Arası Sınıflandırması" ICHD-IIR1 ’nın kriterlerine göre migren tanısı konulan ve profilaksi alan 59 çocukluk çağı migren hastasının, tedavi sonuçlarını değerlendirmektir.GEREÇ VE YÖNTEMLER: Migren tanısı alan hastaların dosyaları geriye dönük olarak taranmıştır. Her bir hastanın demografik bilgileri, tanı anındaki belirti ve bulguları, ağrı sıklığı, süresi, şiddeti fizik inceleme bulguları, kranial MRI ve EEG bulguları, profilakside kullanılan ilaç, profilaksi süresi, profilaksi sonrası migren atak sıklığı ve süreleri kaydedilmiştir.BULGULAR: Migren profilaksisinde kullanılan ilaçların atak sıklığı, süresini ve visüel analog skor değerlerini azaltmada birbirleri ile karşılaştırılması yapıldığında; valproatın hem visüel analog skor, hem ağrı süresi açısından istatistiksel açıdan anlamlı olacak şekilde daha üstün olduğu tespit edilmiştir. Ağrı sıklığına ilaçların etkisi karşılaştırıldığında, valproatın, propranolole göre ve sertralinin de propranolole göre ağrı sıklığını istatistiksel olarak anlamlı olacak şekilde azalttığı tespit edilmiştir. Sıklık açısından valproatın, flunerazine oranla atak sıklığını daha iyi azalttığı görülmüş, ancak istatistiksel olarak anlamlı bulunmamıştır.SONUÇ: Migren patogenezi tam aydınlatılamamıştır ve çeşitli teoriler öne sürülmektedir. Dolayısıyla migren içiniyi profilaktik ilacın hangisi olduğu net bilinmemekte, yapılan ilaç çalışmalarının sonuçları ile değerlendirmeler yapılmaktadır. Valproatın migren profilaksisinde etkisi GABAerjik nörotransmisyonu arttırması, nörojenik inflamasyonu GABA A reseptörleri aracılığıyla azaltmasıdır. Acaba migren patofizyolojisi ile ilgili hipotezler tedavi cevapları değerlendirilerek tekrar kurulabilir mi?

Anahtar Kelimeler:

Childhood Migraine Profile Treatment
2016
Yazar:  
Özet:

Target:According to the ICHD-IIR1 criteria of the International Society for the International Classification of Migraine Disorders (International Classification of Migraine Disorders) of January 2000 to April 2011 to apply to our clinic, it is to evaluate the results of the treatment of 59 childhood migraine patients diagnosed and prevented according to the ICHD-IIR1 criteria. The demographic information of each patient, the signs and findings at the moment of diagnosis, the frequency of pain, the duration, the severity of the physical examination findings, the findings of the cranial MRI and EEG, the drug used in prevention, the time of prevention, the frequency and times of post-prevention migraine attacks were recorded. When medications used in the prevention of migraine were compared to each other in reducing the incidence, duration and visual analog score valproate was found to be superior in a way that will be statistically meaningful in terms of both visual analog score and pain time. When compared with the effects of the drugs to the pain rate, valproate, according to propranolole, and sertraline, according to propranolole, have been found to reduce the pain rate to be statistically significant. In frequency, valproate has been shown to reduce the frequency of attacks better than flunerase, but it has not been statistically meaningful.SECUTE: Migraine pathogenesis has not been fully illuminated and various theories are suggested. Therefore, it is unclear which drug is preventive for migraine, and the results of the drug studies are assessed. Valproate’s effect on the prevention of migraine is increasing GABAergic neurotransmission, reducing neurogenic inflammation through GABA A receptors. Can hypotheses related to migraine patophysiology be re-established by evaluating therapeutic answers?

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 394
Atıf : 158
2023 Impact/Etki : 0.021
Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Dergisi