Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
Azalmış Over Rezervinin İn Vitro Fertilizasyon Sonucu Üzerindeki Etkileri
2023
Dergi:  
Ahi Evran Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Biz bu çalışmada mikrodoz ve antagonist rejimlerin IVF-ICSI sonucu üzerindeki etkilerini karşılaştırmayı amaçladık. Araçlar ve Yöntem: Çalışma 2018-2022 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Kliniği'nde gerçekleştirildi. Hastaların dosyaları retrospektif olarak incelendi ve yaş, infertilite süresi, bazal FSH düzeyi, vücut kitle indeksi, antral folikül sayısı (AFC), antimüllerian hormon (AMH) düzeyi, toplanan oosit sayısı, metafaz 2 oosit sayısı, fertilizasyon ve gebelik oranları değerlendirildi. Grup 1'deki hastalara (n=124) gonadotropin releasing hormon (GnRH) mikrodoz protokolü, Grup 2'deki (n=136) hastalara ise antagonist protokol uygulandı. Bulgular: Hastaların yaş, infertilite süresi, bazal FSH düzeyi vücut kitle indeksi, AFC ve AMH düzeyi gibi parametreler açısından gruplar arasında anlamlı fark yoktu (p>0.05). Elde edilen oosit sayısı, metafaz 2 oosit sayısı, fertilizasyon oranları ve gebelik oranları da benzerdi (p>0.05). Sonuç: Bizim sonuçlarımız, mikrodoz ve antagonist rejimlerin zayıf yanıt veren kadınlarda IVF-ICSI sonucu üzerinde benzer etkiye sahip olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Efficacy Of Decreased Ovarian Reserve On In Vitro Fertilization Outcome
2023
Yazar:  
Özet:

Purpose: In this study, we aimed to compare the effects of microdose and antagonist regimens on IVF-ICSI outcome. Materials and Methods: The study was conducted at the Maltepe University Medical Faculty Training and Research Hospital IVF Clinic during the period of 2018 and 2022. The files of the patients were reviewed retrospectively and age, duration of infertility, basal FSH level, body mass index, antral follicle number (AFC), antimullerian hormon (AMH) level, retrieved oocyte number, metaphase 2 oocyte number, fertilization and pregnancy rates were evaluated. The patients in Group 1 (n=124) were treated by using gonadotropin releasing hormone (GnRH) microdose protocol and in Group 2 (n=136) were treated by using antagonist protocol. Results: There was no significant difference between the groups in terms of the characteristics of the patients such as age, infertility duration, basal FSH level body mass index, AFC and AMH level (p>0.05). The retrieved oocyte number, metaphase 2 oocyte number, fertilization rates and pregnancy rates were also similar (p>0.05). Conclusion: Our results demonstrated that microdose and antagonist regimens have similar effect in poor reponder women on IVF-ICSI outcome.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ahi Evran Tıp Dergisi

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 59
Atıf : 1
Ahi Evran Tıp Dergisi