Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
YERİNDE VE KLİNİK SİMÜLASYON YÖNTEMLERİNİN KANSER HEMŞİRELİĞİ ÖĞRENCİLERİNİN EKSTRAVAZASYON YÖNETİMİ ÜZERİNE ETKİSİNİN KARŞILAŞTIRILMASI: RANDOMİZE KONTROLLÜ ÇALIŞMA
2023
Dergi:  
Izmir Democracy University Health Sciences Journal
Yazar:  
Özet:

Yerinde simülasyonun gerçek bir klinik ortamda gerçekleşmesi dolayısıyla iyi bir öğrenme ortamı sağladığı düşünülmektedir. Yerinde ve klinik simülasyon yöntemlerinin kanser hemşireliği öğrencilerinin ekstravazasyon yönetimi üzerine etkisinin karşılaştırılması amacıyla gerçekleştirildi. Araştırma, randomize kontrollü öntest-sontest karşılaştırmalı desende yürütüldü. Katılımcılar, simüle edilmiş Klinik Simülasyon Grubuna (n=19) veya Yerinde Simülasyon Grubuna (n=24) rastgele atandı. Çalışma verileri Ekstravazasyon Yönetimi Bilgi Testi, Öğrenci Memnuniyeti ve Kendine Güven Ölçeği, Durumluk Kaygı Envanteri ve Objektif Yapılandırılmış Klinik Değerlendirme kullanılarak toplandı. Klinik Simülasyon ve Yerinde Simülasyon gruplarındaki katılımcıların uygulama öncesi ve sonrası bilgi düzeyi ve kaygı puan ortalamaları arasında istatistiksel olarak anlamlı fark saptanmadı (p˃.05). Her iki grupta uygulama sonrası memnuniyet ve özgüven puan ortalamaları benzerdi. Her iki simülasyon tabanlı öğrenme ortamında da öğrencilerin bilgi, beceri, kaygı, özgüven ve doyumları benzerdi. Yerinde simülasyonun hemşirelik eğitiminde kullanılması önerilebilir. Maliyet etkinliği ve imkanlar göz önüde bulundurularak her iki simülasyon yöntemi de kullanılabilir.

Anahtar Kelimeler:

Comparison Of The Effects Of The In Situ Simulation and Simulated Clinical Immersion Methods On Cancer Nursing Students’ Extravasation Management: Randomized Controlled Trial
2023
Yazar:  
Özet:

In situ simulation is thought to offer a good learning environment due to the fact that it is carried out in real clinical practice. This study was performed to compare the effect of in situ simulation and simulated clinical immersion environment on cancer nursing students extravasation management. The study was carried out with a randomized controlled pretest-posttest comparative design. The participants were randomly assigned to either the simulated clinical immersion group (n=19) or the in situ simulation group (n=24). The study data were collected using Extravasation Management Knowledge Test, Objective Structured Clinical Assessment, Students’ Satisfaction and Self-Confidence Scale and the State Anxiety Inventory. The pre-posttest mean scores for the knowledge level and anxiety mean scores of the participants in the simulated clinical immersion group and the in situ group were not statistically significant (p˃.05). The satisfaction and self-confidence scale mean scores and the skill levels of the students in both settings were similar after the implementation (p˃.05). The students' knowledge, skills, anxiety, self-confidence and satisfaction were similar in both simulation-based learning environments. In situ simulation can be recommended for use in nursing education. Considering cost-effectiveness and resources, both simulation methods can be used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Izmir Democracy University Health Sciences Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Izmir Democracy University Health Sciences Journal