Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 3
Tavuk böbreğinde mast hücrelerinin dağılımı ve heterojenitesi
2012
Dergi:  
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi
Yazar:  
Özet:

This study aimed to determine the morphology of mast cells of the kidney of Gallus domesticus at light microscopic level and determine the heterogeneity of mast cells based on different fi xation solutions. In this study, grown under the same conditions total of 12 Gallus domesticus were divided into two group (21, 42) according to their ages and kidneys were removed follwing decapitation. Tissue samples were fi xed in both 10% formaldehyde and isotonic formaldehyde acetic acid (IFAA) solutions. Toluidine blue and alcian blue /safranin O (AB/SO) combined staining methods were applied for the mast cells. As a result of the examination on the light microscopic level, it was observed that mast cells have spherical, ovoid and elongated, depending on their location, shapes and different sizes. It was founded that IFAA fi xed tissues were contained more mast cells than those tissues fi xed in the 10% formaldehyde. As a result of light microscopical examinations, tissues which were fi xed with both formaldehyde and IFAA fi xation solutions mast cells were distinguished by signifi cantly demonstrate metachromasia. With Alcian blue and safranin O staining, in the section from gallus domesticus kidney regardless of their location mast cells exhibited Alcian blue positive, safranin O positive and mixed reaction. Formaldehyde fi xated sections were stained with a different staining method called alcian blue tetrakis (methylpyridium chloride). It was seen that alcian blue tetrakis dye stained granules of mast cell denser than the AB/SO dye

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Veteriner Hekimler Derneği Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 70
Atıf : 20
2023 Impact/Etki : 0.075
Veteriner Hekimler Derneği Dergisi