Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 11
Düşük Doğum Ağırlıklı Prematüre Bebeklerin Annelerinde Maternal Bağlanma ve Etkileyen Faktörlerin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Giriş ve Amaç: Bu çalışmanın amacı prematüre bebeğe sahip annelerde anne bebek bağlanması düzeyi ve etkileyen faktörleri belirlemektir. Gereç ve Yöntemler: Tanımlayıcı ve analitik tipte gerçekleştirilen bu araştırma bir üniversite hastanesinin Yenidoğan polikliniğine gelen prematüre bebeğe sahip 218 anne ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın verileri “Veri Toplama Formu”, “Maternal Bağlanma Ölçeği” kullanılarak yüz yüze veri toplama yöntemi ile toplanmıştır. Bulgular: Araştırmaya katılan annelerin anne yaşı ve algılanan ekonomik düzey ile Maternal Bağlanma Ölçeği arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark saptanmıştır (p<0.05). Bebeğin doğum şekli ve beslenme şekli ile Maternal Bağlanma Ölçeği arasında istatistiksel olarak anlamlı bir fark saptanmıştır (p<0.05). Bebeklerin gestasyon haftaları ile Maternal Bağlanma Ölçeği arasında pozitif yönde ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatış süreleri ile negatif yönde anlamlı bir ilişki olduğu belirlenmiştir (p<0.05). Sonuç: Yenidoğanların gestasyon haftası arttıkça ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde yatış süreleri azaldıkça maternal bağlanmanın pozitif yönde arttığı görülmüştür. Güvenli bir bağlanmanın sağlanması için annenin bebeğini en kısa sürede görmesi ve sık sık ziyaret etmesi gerekir. Hemşire ve ebeler tarafından annenin bebeğini kucağına alması, emzirmesi ve bakımına katılması desteklenmeli ve teşvik edilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Investigation Of Maternal Attachment and Affecting Factors In Mothers Of Low Birth Weight Premature Infants
2023
Yazar:  
Özet:

Objective: The aim of this study is to determine mother-infant attachment of mothers with premature infants and the factors affecting attachment. Materials and Methods: This descriptive and analytical study was conducted with 218 mothers with premature infants who came to the neonatal outpatient clinic of a university hospital. The data of the study were collected by face-to-face data collection method using “Data Collection Form” and “Maternal Attachment Scale”. Results: A statistically significant difference was found between maternal age and perceived economic level of mothers participating in the study and Maternal Attachment Scale (p<0.05). A statistically significant difference was found between the delivery type and feeding style of the baby and Maternal Attachment Scale (p<0.05). It was determined that there was a positive correlation between the gestational weeks of the babies and Maternal Attachment Scale, and a negative correlation with the length of stay in the Neonatal Intensive Care Unit (p<0.05). Conclusion: It was observed that maternal attachment increased positively as the gestational week of the newborns and the length of stay in the Neonatal Intensive Care Unit decreased. In order to ensure a secure attachment, the mother should see her baby as soon as possible and visit it frequently. Nurses and midwives should support and encourage mothers to hold their babies, breastfeed and participate in their care.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 58
Atıf : 3
Celal Bayar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Dergisi