Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 7
Antibiotic resistance of Enterococcus species isolated from raw foods of animal origin in South West part of Slovakia
2011
Dergi:  
Czech Journal of Food Sciences
Yazar:  
Özet:

We determined the prevalence and antibiotic resistance of enterococci isolated from raw foods of animal origin. All samples were positive for enterococci. The lowest count of enterococci was found in pork (2.00 log CFU/cm2), while bryndza cheese contained the highest count (4.99 log CFU/g). Among the 349 Enterococcus isolates, 49% were E. faecalis, 29% E. faecium, and 13% Enterococcus spp. Tetracycline and gentamicin resistance was the most common. We found the highest tetracycline resistance levels (91%) in isolates from poultry samples. The isolates from the poultry samples also displayed multidrug resistance to all antibiotics tested. The most common vancomycin-resistant species in poultry and milk was E. faecalis. In contrast, the pork samples contained vancomycin-resistant E. faecium isolates. It is interesting to note that vancomycin resistance in the pork and poultry samples was found only in combination with either four (28%) or all five (14%) of the tested antibiotics. Our results suggest that raw products of animal origin are possible reservoirs of multi-antibiotic resistant enterococci in the food chain.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Czech Journal of Food Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Czech Journal of Food Sciences