Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 1
Narratives of Sámi School History in Finland: The Histories of Assimilation Made Visible
2018
Dergi:  
Nordic Journal of Educational History
Yazar:  
Özet:

Abstract This article analyses narratives that have been produced about the Sámi school experience in Finland. The sources consist of studies in Sámi school history and history of education in Finland, as well as in pedagogical studies made since the 1980s, comparing the narratives found in each case. The narrative of assimilation dominates the field for good, historically verifiable reasons. This genre of studies is contextualised and discussed in relation to the national development of Sámi tuition, the Sámi movement and international studies of history of education. The late emergence of this genre in Finland is evident in the approaches to bringing these affecting and usable histories to light, while the multiplicity of the historical voices in this field is only now emerging.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Nordic Journal of Educational History

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 180
Atıf : 14
Nordic Journal of Educational History