Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
Türk Sosyal Güvenlik Sistemi Reformunun 15. Yılında Devletin Değişen Rolü
2023
Dergi:  
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Türkiye’deki sosyal güvenlik reformunun 15. yılında devletin sosyal güvenlikteki rolünü incelemektedir. Çalışmanın amacı, ilgili yasal düzenlemeleri, politika belgelerini ve sosyal harcamaların dağılımını dikkate alarak, Türkiye’de devletin sosyal güvenlik hizmetlerine katılımını eleştirel bir şekilde değerlendirmek ve Türkiye’nin sosyal güvenlik alanında gelecekteki reform talebini tartışmaktır. Nitel bir araştırma yaklaşımı kullanarak, çalışma risk gruplarına göre sosyal koruma harcamalarının dağılımını ve sonuçlarını analiz etmektedir. Araştırmada kullanılan veriler, resmi kurumların raporlarından ve istatisklerinden elde edilmiştir. Bulgular, reform sonrası dönemde Türk sosyal güvenlik sisteminin kapsayıcılığının arttığını, bununla birlikte sistemin önemli zorluklarla karşı karşıya olduğunu göstermektedir. Sosyal koruma harcamaları sürekli olarak artmakta ve aktif pasif oranında yaşanan anomaliler, finansal sürdürülebilirliği tehdit etmektedir. Ayrıca, 2019 yılındaki Covid-19 pandemisi ve 2023 yılında yürülüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi, bu olumsuz tabloyu daha da derinleştirmiştir. Sonuç olarak, reformun henüz ikinci on yılı tamamlanmadan, Türk sosyal güvenlik sisteminde yeni reform beklentileri ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Evolving Role Of The State In The 15th Year Of Turkiye Social Security System Reform
2023
Yazar:  
Özet:

In the 15th year of social security reform in Turkey, this study investigates the role of the state in social security. The study’s goal is to critically evaluate the state’s participation in social security services in Turkey and to discuss Turkey’s future reform demand in the field of social security, taking into account relevant legal regulations, policy documents, and the distribution of social expenditures. Using a qualitative research approach, the study examines the distribution and repercussions of social protection expenditures by risk group. The data used in the study came from government reports and statistics. The findings suggest that the Turkish social security system’s inclusiveness has risen in the post-reform period, although the system still faces substantial issues. On the other hand, social security spending is always rising, and irregularities in the asset-liability ratio endanger its financial sustainability. Furthermore, the Covid-19 pandemic in 2019 and the victims of delayed pension age regulation in 2023 exacerbated the bad scenario. As a result, new reform expectations evolved in the Turkish social security system before the second decade of reform was completed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 781
Atıf : 4.091
2023 Impact/Etki : 0.4
Sosyal Siyaset Konferansları Dergisi