Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 1
Festivaller ve Yerel Halk Üzerindeki Sosyal Etkileri: Urla Örneği
2019
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turistik çekim unsuru olarak festivaller, ülkemizde, özellikle gelişmekte olan bölgelerde önemini gittikçe artırmaktadır. Ekonomik, çevresel ve sosyokültürel olumlu veya olumsuz etkileri barındıran festivallerin gelişmesi veya son bulmasında yerel halkın önemli bir payı bulunmaktadır. Bu çalışma, festivallerin yerel halk üzerindeki etkilerini, sosyal fayda ve sosyal maliyet kapsamında keşfetmeyi ve belirlenen etkilere göre yerel halkın memnuniyet düzeylerini koruyarak festivallerin sürekliliğinin sağlanması için öneriler getirmeyi amaçlamaktadır. Çalışma yıl boyunca çeşitli festivallere ev sahipliği yapan Urla ilçesinde gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen 32 görüşme içerik analizine tabi tutulmuş, bulgulara göre sosyal fayda ve sosyal maliyet faktörlerinin kapsamında sosyal etkiler elde edilmiştir. Sosyal fayda faktörünün altında toplumsal ve kültürel/bireysel fayda alt faktörleri, sosyal maliyet faktörünün altında yaşam kalitesi alt faktörleri kapsamında etkiler keşfedilmiştir. Çalışmada ayrıca festivallerin zaman ve mekân içinde dağılmasının yerel halk tarafından desteklendiği ve olumsuz etkilerin azalmasında etkili olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Festivals and Social Impacts on the Local People: Urla Example
2019
Yazar:  
Özet:

As a tourist attraction element, festivals are increasingly increasing their importance in our country, especially in developing regions. A significant share of the local population has in the development or end of festivals that have positive or negative economic, environmental and socio-cultural effects. This study aims to explore the effects of festivals on the local people, in the context of social benefits and social costs, and to bring suggestions to ensure the continuity of festivals by preserving the level of satisfaction of the local people according to the defined effects. The work was carried out in Urla district which hosts various festivals throughout the year. The 32 interviews were submitted to content analysis, and the findings showed social effects within the framework of social benefits and social costs factors. Under the social benefit factor, social and cultural/individual benefit subfactors, under the social cost factor, life quality subfactors have been discovered. The study also found that the dissemination of festivals in time and space was supported by the local people and was effective in reducing the negative effects.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.292
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi