Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 28
 İndirme 1
67 A 90 11 Numaralı Kırım Kadı Siciline Göre Kırım’da Kölelik
2019
Dergi:  
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnsanlık tarihi kadar eski olan kölelik müessesesi İslam ile birlikte Osmanlı Devleti’ne de intikal etmiş, Osmanlı coğrafyasında varlığını sürdüren bu kurumu doğuran temel düşünce ucuz emek ve savaşlarda elde edilen esirlerin toplumsal ve ekonomik hayata aktarılması düşüncesidir. Canlı bir köle ticaretinin yapıldığı Kırım Yarımadası’nın sosyo-ekonomik dinamiklerinden biri olan kölelik kurumunun geçmişine ışık tutmak için dönemin mahkeme kayıtları olan kadı sicillerinden yola çıkılarak yapılan bu çalışma Kırım’da etnik ve cinsiyet bakımından köleliğin sosyal boyutları ile kölelerin azat edilme durumları üzerinde durmayı hedeflemektedir. Ayrıca Mahkeme kayıtlarına konu olan kölelerin durumları ile ilgili değerlendirmelerde bulunulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

67 A 90 11 Crimean Women's Register According to slavery in Crimean
2019
Yazar:  
Özet:

The primary thought that gave birth to this institution, which has invaded the Ottoman State along with Islam, which is as old as the history of humanity, is the idea of the transfer of prisoners achieved in cheap labour and wars to social and economic life. This study, based on the women’s records, which are the court records of the time, to keep the history of the slavery institution, one of the socio-economic dynamics of the Crimean Peninsula where a living slave trade is carried out, aims to stand on the social dimensions of slavery in Crimean in terms of ethnic and gender and the circumstances of slavery abolition. It will also be evaluated on the status of the slave in the court records.

Anahtar Kelimeler:

Slavery In Crimea According To The Court Records Registry Numbered 67 A 90 11
2019
Yazar:  
Özet:

The institution of slavery, which was as old as history of mankind, had been transferred to Ottoman Empire with Islam. The main idea behind this institution, which had been carried on in Ottoman Empire, is having cheap labor and using prisoners of wars in social and economic life. This study was condusted based on the court records of the period to shed light on the history of slavery insitution, which was one of the socio-economic dynamic of Crimean Peninsula where a live slave trade is carried out. It aims to focus on the social dimensions of slavery in terms of ethnicity and gender, and the liberation of slaves in  Crimea. In addition, evaluations will be made on the status of the slaves, the subjects of court records.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 475
Atıf : 614
2023 Impact/Etki : 0.14
VAKANÜVİS- Uluslararası Tarih Araştırmaları Dergisi