Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 13
 Görüntüleme 11
Bağımsız Suriye için atılan ilk adım: Fransa-Suriye Antlaşması ve Türk Kamuoyu (9 Eylül 1936)
2016
Dergi:  
Tarih Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Syria’s status as a mandate of France that was decided in The San Remo Conference was also acknowledged by The League of Nations on 24th July, 1922. The oppressive policy applied by France in Syria caused the public of Syria to react strongly against France. For long years, France had to tackle with Syrians’ rebellions for independence. Having failed to prevent Syrians’ claims of independence, France initiated bilateral negotiations with Syrian delegation in Paris. The negotiations resulted in the conclusion of a treaty on 9th September, 1936 for the independence of Syria. With this treaty, Syria was to be able to gain independence within three years. The treaty was ratified by the Syrian Assembly. However, having thought that would set a negative example for the other mandated regions, the French Assembly did not ratify the treaty. Although the Turkish public opinion gave positive reaction to the Franco-Syrian Treaty, it was overreacted negatively due to the fact that Alexandretta and Antioch regions would be included in Syrian borders with this treaty. In this study, archival documents and periodicals regarding that period were reviewed, and the content of the treaty and the Turkish public opinion about the treaty was examined.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Tarih Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.312
Atıf : 3.320
2023 Impact/Etki : 0.083
Tarih Araştırmaları Dergisi