User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 25
 Downloands 4
SOME IMPORTANT VIRAL DISEASES OBSERVED ON INVASIVE PLANTS
2015
Journal:  
Türkiye Herboloji Dergisi
Author:  
Abstract:

Kültür bitkilerinde, birçok hastalık ve zararlı etmen farklı dönemlerde zarar oluşturmakta ve ürün kayıplarına neden olmaktadır. Bitkilerde hastalıklara yol açan etmenlerden biride virüslerdir. Virüsler, meydana getirdikleri ürün kayıpları ve mücadelelerinin zor olması nedeniyle en önemli etmenlerden biri olarak kabul edilmektedir. Kültür bitkilerinde 73 cins ve 49 familyaya ait 1550 farklı tür, virüsler tarafından hastalandırılmaktadır. Bitkilerde hastalık yapan 1000’den fazla virüs etmeni olmakla birlikte, bunlar içerisinde Tobacco mosaic virus (TMV), Cucumber mosaic virus (CMV), Tomato spotted wilt virus (TSWV), Tomato yellow leaf curl virus (TYLCV), Potato virus X (PVX), Potato virus Y (PVY), Plum pox virus (PPV), Cauliflower mosaic virus (CaMV), Brome mosaic virus (BMV) ve African cassava mosaic virus (ACMV) virüs etmenleri, en önemli bitki patojeni 10 virüs arasında kabul edilmektedir. Virüslerin yayılmasında rol oynayan önemli konukçulardan biri de yabancı otlardır. Yabancı otlar, virüsleri, kültür bitkilerinin bulunmadığı dönemlerde barındırması ve birçok vektör böceğe konukçuluk etmesi sebebiyle, yeni virüs enfeksiyonlarının ortaya çıkmasında önemli rol oynamaktadır. Bu çalışmada, Türkiye İstilacı Bitkiler Kitabında yer alan 50 istilacı bitki türü, virüslere konukçuluk etmeleri yönünden gözden geçirilmiştir. Çalışma sonunda, istilacı bitkilerde en çok Tomato spotted wilt virus (TSWV), Tobacco mosaic virus (TMV), Potato virus Y (PVY), Cucumber mosaic virus (CMV), Tomato yellow leaf curl virus (TYLCV) etmenleri ile ilgili tespitlere rastlanmıştır. Buna göre çok kolay yayılabilen istilacı bitkilerin önemli hastalıklara yol açan virüsleri de beraberinde taşıdığı düşünülmektedir

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Türkiye Herboloji Dergisi

Field :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 177
Cite : 456
2023 Impact : 0.552
Türkiye Herboloji Dergisi