Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
YÜKSEK LİSANS YAPMAK: EĞİTİM YÖNETİMİ ÖĞRENCİLERİNİN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM YAPMA NEDENLERİNE İLİŞKİN NİTEL BİR ARAŞTIRMA
2020
Dergi:  
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

 Özet: Bu araştırmada öğretmenlerin eğitim yönetimi alanında lisansüstü yapmaya yönelik görüşleri incelenmiştir. Nitel araştırma yöntemi ve durum çalışması deseninde kurgulanan bu çalışmada katılımcıların belirlenmesinde amaçlı örnekleme yöntemlerinden maksimum çeşitlilik ve ölçüt örnekleme teknikleri kullanılmıştır. Araştırma verileri 16 öğretmen ile gerçekleştirilen görüşmeler yoluyla toplanmıştır. Verilerin analizinde nitel veri çözümleme tekniği olan betimsel analiz kullanılmıştır. Araştırmada elde edilen sonuçlara göre katılımcılar lisansüstü eğitime yenilik, kariyer ve sosyal olanaklar nedeniyle başvurmaktadır. Bununla birlikte katılımcıların önemli bir bölümü, iş yükü yoğunluğu, bireysel sorumluluklar ve ekonomik özendiricilerin azlığı gibi nedenler ile programa devam edemediklerini ifade etmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre öğretmenlerin lisansüstü eğitim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Higher Licensing: A NITEL RESEARCH ON WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH WITH
2020
Yazar:  
Özet:

Summary: This study has studied the opinions of teachers about graduating in the field of education management. In this study established in the quality research method and the model of case study, the maximum diversity and measurement sampling techniques were used from the sample methods aimed at the determination of participants. The research data was collected through conversations with 16 teachers. Imaginary analysis, which is the quality data analysis technique, is used in data analysis. According to the results obtained in the study, participants apply for postgraduate education due to innovation, career and social opportunities. However, a significant proportion of participants said they were unable to continue the program for reasons such as the intensity of workload, individual responsibilities and the lack of economic incentives. According to the results of the study, recommendations were made to improve the teachers' postgraduate education processes.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 902
Atıf : 7.133
2023 Impact/Etki : 0.418
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi