Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
Tokat Yöresinde Şeftali Araçlarında Ortaya Çıkan Klorozun Toprak ve Bitki Analizleriyle İncelenmesi ve Bu Topraklarda DTPA’da Çözünür Fe, Cu, Zn, Mn Tayinine Toprak Neminin Etkisi
1999
Dergi:  
Turkish Journal of Agriculture and Forestry
Yazar:  
Özet:

Araflt›rman›n amac›, Tokat yöresinde klorozlu ve sa¤l›kl› fleftali a¤açlar›ndan al›nan yaprak ve toprak örneklerinde verimlilik analizlerinin yap›lmas›, sonuçlar k›yaslanarak beslenme sorunlar› ve toprak özellikleri aras›ndaki iliflkilerin dönemsel olarak belirlenmesidir. Ayr›ca, yöre topraklar› ile yürütülen inkübasyon çal›flmas›nda, DTPA’da çözünür Fe, Cu, Zn, Mn tayinine toprak neminin etkisi de saptanm›flt›r. Yörede iki farkl› dönemde yap›lan bitki ve toprak analizleri, klorozlu fleftali yapraklar›nda özellikle aktif Fe içeri¤inin düflük oldu¤unu, toprak HCO3 içeri¤i ile aktif Fe kapsam› aras›nda önemli negatif korelasyonlar›n ç›kt›¤›n›, toprakta al›nabilir besin maddelerinin miktar› yönünden önemli bir problemin bulunmad›¤›n› ortaya koymufltur. Yöre topraklar›nda yürütülen inkübasyon çal›flmas›nda; toprak örnekleri nemli iken belirlenen DTPA’da çözünür Fe miktarlar›n›n (kuru esasa göre), hava kurusu örneklerdekine göre önemli düzeyde düflük ç›kt›¤›, DTPA’da çözünür Cu, Zn ve Mn miktarlar› aras›nda ise önemli bir fark olmad›¤› tespit edilmifltir. Dolay›s›yla, özellikle kireç kapsam› yüksek olan topraklarda, al›nabilir Fe tayininin hava kurusu toprakta yap›lmas›, yan›lt›c› sonuçlar verebilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Journal of Agriculture and Forestry

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.899
Atıf : 5.345
2023 Impact/Etki : 0.214
Turkish Journal of Agriculture and Forestry