Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
Perkütan Nefrolitotomi Sırasında Oluşan Kolon Perforasyonu Komplikasyonunun Yönetimi: Olgu Sunumu
2019
Dergi:  
Akdeniz Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Perkütan nefrolitotomi PNL , büyük, kompleks, alt kaliks yerleşimli ve ekstrakorporeal şok dalga tedavisine yanıtsız taşlarda tercih edilen etkili ve güvenilir bir tedavi yöntemidir. Kolon perforasyonu, PNL’ nin peritonit ve sepsise yol açabilecek tehlikeli ve nadir komplikasyonlarından biridir. Biz bu olguda, PNL sırasında oluşan kolon perforasyonunu ve yönetimini sunmayı amaçladık

Anahtar Kelimeler:

Management of Colon Perforation Complications During Percutaneous Nefrolithotomy: Facts Presentation
2019
Yazar:  
Özet:

Percutan nefrolithotomy PNL is an effective and reliable method of treatment preferred in non-response stones for large, complex, low-calic and extracorporal shock wave treatment. Colon perforation is one of the dangerous and rare complications that can lead to peritonitis and sepsis of PNL. In this event, we intended to provide colon perforation and management formed during PNL.

Anahtar Kelimeler:

Management Of Colon Perforation During Percutaneous Nephrolithotomy: A Case Report
2019
Yazar:  
Özet:

Percutaneous nephrolithotomy PNL is an efficient and reliable treatment method preferred for large and complex stones that are situated in the inferior calyx and unresponsive to extracorporeal shock wave lithotripsy ESWL . Colon perforation is one of dangerous and rare complications of PNL that may lead to peritonitis and sepsis. We aimed to present our case, in which colon perforation occurred during PNL, and its management

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Akdeniz Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 205
2023 Impact/Etki : 0.04
Akdeniz Tıp Dergisi