Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 80
 İndirme 28
Boş Zaman Yolu İle Stresle Baş Edebilme Stratejilerinin İncelenmesi: Halı Sahada Futbol Oynayanlar Üzerinde Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada halı sahalarda futbol oynayanların boş zaman yolu ile stresle baş edebilme stratejilerinin incelenmesi amaçlanmıştır. Halı sahalarda futbol oynayan toplam 462 kişiye “Boş Zaman Yolu ile Stresle Baş Etme Strateji Ölçeği” maçlardan önce doldurtulmuştur. İstatistiksel işlemlerde bağımsız t- testi ve tek yönlü varyans analizi (ANOVA) ve farklılık tespiti içinde LSD testleri uygulanmıştır. Futbolcuların yaş kategorisine göre boş zaman stratejisi alt ölçekler ve toplam puanda istatistiksel olarak anlamlı farklılık bulunmuştur (p<0,05). Üçüncü yaş kategorisindekilerin puanları daha düşüktür. Boş zaman arkadaşlığında, geçici baş edebilme ve ruh halini iyileştirme durumunda 20-24 ve 25-29 yaş gruplarının puanları 30-35 yaş grubuna göre daha yüksektir. Geçmişinde aktif spor yapma durumuna göre ve beden kütle indeksine göre normal sağlıklı olma sınırları içerisinde bulunanlar ile obez bulunanların ölçek puanlarında istatistiksel olarak anlamlı farklılık bulunmamıştır (p>0,05). Gelir ve medeni duruma göre boş zaman stratejisi alt ölçek ve toplam puanları karşılaştırılmasında tüm alt ölçeklerde ve toplam ölçek puanda anlamlı farklılık bulunmuştur (p<0,05). Toplam puan incelendiğinde; gelir durumu iyi olan kişilerin ortalaması, düşük ve çok iyi gelir düzeyine sahip olanların ortalamasından anlamlı şekilde yüksek olduğu tespit edilmiştir. Boş zaman yolu ile stresle baş etme strateji ölçeği, arkadaşlık, geçici baş edebilme, ruh hali iyileştirme alt boyutları ile toplam puanda medeni durum değişkenine göre bekar kişiler lehinde anlamlı bir farklılık görülmektedir. Halı sahalarda futbol oynayanların boş zaman yolu ile stresle baş edebilme stratejileri yaş kategorisi, gelir ve medeni duruma göre değiştiği ve vücut ağırlığına göre ise değişmediği sonucuna varılmıştır. Halı sahalarda futbol oynayanlara boş zaman yolu ile stresle baş edebilme ve ruh halini iyileştirebilme konularında açıklayıcı bilgiler verilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Review of Strategies to Combat Stress With The Way Of Free Time: A Research On Football Players On The Carpet Field
2020
Yazar:  
Özet:

This study aims to explore the strategies for football players in the roof fields to cope with stress through their free time. A total of 462 people playing football on the roof fields have been filled before the "Strategic Scale to Deal with Stress with the Way of Free Time" matches. In statistical processes, independent t-test and one-way variance analysis (ANOVA) and differentiation detection have been applied LSD tests. Depending on the age category of footballers, the leisure time strategy has found a statistically significant difference in low scales and the total score (p<0,05). Third-year-olds are lower. In vacation friendship, in case of temporary ability to deal with and improving mood, the scores of the 20-24 and 25-29 age groups are higher than the 30-35 age groups. In the past, there has been no statistically significant difference in the scale of those who are within the normal health limits according to the active exercise and body mass index (p>0,05). In terms of income and civic status, the free-time strategy has found significant differences in comparison of low scale and total scale points in all low scales and total scale points (p<0,05). When the total score was studied, the average of people with good income status was significantly higher than the average of those with low and very good income level. The scale of the strategy to cope with stress by the way of leisure time, friendship, temporary ability to cope with, the subdimensions of mood improvement and the total score of the civic state variable in the benefit of single persons are significantly different. The strategies of coping with stress by the way of the free time of the football players on the roof field have come to the conclusion that the age category, income and civic conditions change and the body weight does not change. In the roof fields, football players can be given explicit information on how to cope with stress and improve their mood through their free time.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
Turkish Studies Social Sciences