Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 8
İngilizce Öğretmen Adaylarının Staj Deneyimi Beklentileri ve Kazanımları
2020
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Staj veya çıraklık eğitimi genellikle özel bir çalışma alanına ait olan, aynı anda veya öncesinde çalışılmış bir teori veya çalışma alanının, pratik olarak desteklenip öğrenciye mezuniyet öncesi sunulduğu bir derstir. Staj öğrencilere pratik iş deneyimi sağlamak için tasarlanmıştır. Staj yaparak yaşayarak öğrenmenin önemini vurgulayan bir uygulamadır. Öğrencilerin bilgilerini gerçeğe yakın çalışma ortamına aktarabilecekleri yer staj okullarıdır. Staj meslek hayatında profesyönel deneyimin ve mesleki anlamda ilk etkileşimin sağlandığı yerdir. Hizmet öncesi öğretmen eğitimi uygulamalarından olan staj uygulaması mesleki gelişimin en büyük bileşenlerinden birini oluşturmaktadır. Öğretmenlik mesleğine başlamadan önce öğretmen adayları staj yoluyla pratik yaparlar ve kendilerini geliştirirler. Bu nedenle, staj, öğretmen adaylarının ihtiyaçlarına cevap vermek için gerekli özellikleri taşımalıdır. Staj okulu öğretmenleri, üniversite danışmanları ve uygulamalı okullar gibi çeşitli belirleyicilerden etkilenen uygulama kalitesi, aday öğretmenlerin geliştirilmesinde hayati bir rol oynamaktadır. Dolayısıyla, aday öğretmenlerin uygulama sürecindeki beklentilerini ve bu uygulama sonunda kazanımlarını anlamak bu çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Fenomenolojik araştırma desenine dayalı bu çalışma öğretmen adaylarının (N = 20) staj sürecindeki deneyimlerini irdelemektedir. Araştırmacı tarafından geliştirilen açık uçlu mülakat soruları, katılımcıların bilişsel yapılarını keşfetmek amacıyla katılımcılara yöneltilmiştir. Çalışmanın sonuçları eğitim fakültelerinde edinilen teorik bilgi ve uygulamaların gerçek okul ortamındaki uygulamalarla benzeşmediğini göstermektedir. Staj uygulamalarının kalitesini artırmak için gerekli öneriler Yüksek Öğretim Kurumuna yöneltilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Expectations and gains of English Teacher's Internship Experience
2020
Yazar:  
Özet:

Internship or internship education is a course in which a theory or field of study, which is often part of a particular field of study, studied simultaneously or previously, is practically supported and presented to the student prior to graduation. The internship is designed to provide students with practical business experience. It is a practice that emphasizes the importance of learning by living. The place where students can transfer their information to a work environment close to reality is the internship schools. Internship is the place where professional experience and first interaction in the professional sense are provided in the professional life. The practitioner application, which is from the practitioner training practices, constitutes one of the greatest components of professional development. Before the teaching career begins, teachers candidates practice through internships and develop themselves. Therefore, the internship should carry the necessary qualities to meet the needs of the teacher candidates. The quality of application influenced by a variety of determinants such as internship school teachers, university counselors and practical schools plays a vital role in the development of candidate teachers. Therefore, the purpose of this study is to understand the expectations of the candidate teachers in the application process and their achievements at the end of this application. Based on the phenomenological research pattern, this study reflects the experience of the teacher candidates (N = 20) in the internship process. Open-end interview questions developed by the researcher were addressed to the participants in order to explore the cognitive structures of the participants. The results of the study show that the theoretical knowledge and practices acquired in the educational faculty are not similar to the practices in the real school environment. The recommendations necessary to improve the quality of the internship applications are addressed to the Higher Education Institution.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.140
2023 Impact/Etki : 0.187
Turkish Studies Educational Sciences