Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Yüksek plastisiteli kil zeminin mühendislik özelliklerine inşaat atıklarının etkisi
2017
Dergi:  
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, inşaat atıklarının yüksek plastisiteli bir kilin bazı mühendislik özelliklerine olan etkisi araştırılmıştır. Bu kapsamda öncelikle zemin numunesi ve inşaat atıklarının kimyasal özellikleri belirlenmiştir. Kile ağırlıkça %2, %5, %10, %15, %20, %25, %30 ve %35 oranlarında No. 40 elek altı inşaat atıkları karıştırılarak hazırlanan numuneler üzerinde kıvam limitleri ve standart kompaksiyon deneyleri yapılmıştır. Ek olarak optimum su muhtevası ve maksimum kuru birim hacim ağırlık şartlarında sıkıştırılmış katkısız kil ile %5, %10, %20 ve %30 katkılı numuneler üzerinde, optimum su muhtevası ve maksimum kuru birim hacim ağırlık şartlarında sıkıştırılarak sabit hacimli şişme ve serbest basınç deneyleri de yapılmıştır. Deney sonuçları, şişen kile %10-%20 oranında inşaat atıklarının eklenmesinin şişme potansiyelinin azaltılmasında ve serbest basınç mukavemetinin arttırılmasında ideal sonuçlar verdiğini göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

The impact of construction waste on the engineering characteristics of high-plastic linen floor
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, the impact of construction waste on some engineering characteristics of a high plasticity clay has been studied. In this scope, first and foremost, the ground sample and the chemical characteristics of construction waste are determined. The weight of the kile is 2%, 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 30% and 35%. On the samples prepared by mixing the 40 square building waste, we have made reduction limits and standard compacting experiments. In addition to the optimum water supply and maximum dry unit volume weight conditions, with the non-contributed fiber compressed on the 5%, 10%, 20% and 30% contributed samples, the optimum water supply and maximum dry unit volume weight conditions compressed, the fixed volume swelling and free pressure tests were also conducted. The results of the experiment showed that adding 10-20% of building waste to the swallowing kits gave ideal results in reducing the swallowing potential and increasing the free pressure strength.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.968
Atıf : 4.367
2023 Impact/Etki : 0.145
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi