Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 10
Östemperlenmiş Küresel Grafitli Dökme Demirlerde XRD Yöntemiyle Yüksek Karbonlu Östenit Faz Hacim Oranını Belirlemede Yüzey Koşullarının Etkisi
2020
Dergi:  
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada XRD (X-Işınları kırınımı) yöntemiyle yüksek karbonlu östenit faz hacim oranı belirlenmesinde yüzey koşullarının yüksek karbonlu östenit faz hacim oranı üzerine etkisi araştırılmıştır. Böylelikle XRD analizinde uygun yüzey koşulunun belirlenmesi hedeflenmiştir. Bu amaç doğrultusunda, alaşımlı küresel grafitli dökme demire 900°C’de 2 saat östenitleme ve 375°C’deki tuz banyosunda 2 saat östemperleme ve ardından oda sıcaklığına havada soğutma işlemi uygulanmıştır. Isıl işlem sonrası dört eşit parçaya ayrılarak farklı yüzey koşullarında hazırlanan numuneler optik ve SEM ile incelenmiş, XRD analizleri yapılmış ve makro sertlik ölçümleri gerçekleştirilmiştir. XRD yöntemiyle yüksek karbonlu östenit faz hacim oranı ölçümlerinde farklı yüzey koşullarının östenit faz hacim oranı ölçümü üzerinde oldukça etkili olduğu gözlemlenmiştir. XRD yöntemiyle faz hacim oranı belirlenmesinde polisaj+dağlama işleminin yüzey pürüzlülüğünü azalttığı için oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of Surface Conditions in Determining High-Carbon Esthenite Phase Volume Rate by XRD Method in Over-Tempered Global Graphite Drop Rail
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the effect of surface conditions on the high-carbon esthetic phase volume ratio in determining high-carbon esthetic phase volume ratio by the XRD (X-cells breakdown) method was studied. Thus, the XRD analysis is aimed at determining the appropriate surface condition. For this purpose, the alloyed global graphite thinning diameter has been applied 2 hours of esthenization at 900°C and 2 hours of esthenization in a salt bath at 375°C and then the cooling process in the air at room temperature. The samples prepared in different surface conditions, divided into four equal parts after heating processing, were studied with optical and SEM, XRD analyses were made and macro hardness measurements were made. The high-carbon esthetic phase volume ratio measurement with the XRD method has been observed that different surface conditions have been very effective on the esthetic phase volume ratio measurement. The XRD method has been found to be quite effective in determining the phase volume ratio because the polysage + decomposition process reduces the surface smoothness.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Surface Conditions In Determination Of High Carbon Austenite Phase Volume Fraction By Xrd Method In Austempered Ductile Iron
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 340
Atıf : 1.381
Nevşehir Bilim ve Teknoloji Dergisi