Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 2
Value of enhanced or non-enhanced computed tomography in the detection of rare causes of bowel obstruction
2020
Dergi:  
Cukurova Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışma, bağırsak tıkanıklıklarının nadir nedenlerini ortaya koymayı ve kontrastlı veya kontrastsız bilgisayarlı tomografinin tanısal doğruluğunu karşılaştırmayı amaçlamaktadır. Gereç ve Yöntem: 15 Ocak 2009 ve 15 Haziran 2018 tarihleri arasında, acil serviste veya hastanede akut mekanik bağırsak tıkanıklığı tanısı alan hastalar retrospektif olarak değerlendirildi. Veriler hasta dosyalarından ve görüntüleme sisteminden elde edildi. Mekanik bağırsak tıkanıklığı tanısı; muayene, klinik bulgular ve bilgisayarlı tomografi tetkikine dayanarak koyuldu. Bulgular: Hastaların 46'sı kadın ve 41'i erkek ve yaş aralığı 20 ila 81 arasında idi. Mekanik tıkanıklığı olan hastalarda 58 (% 66.7) ince bağırsaktan ve 29 (% 33.3) kalın bağırsaktan kaynaklanmakta idi. Yaş, beden kitle indeksi ve kontrast kullanımı ile nadir görülen ince ve kalın barsak nedenleri karşılaştırıldığında, aralarında anlamlı bir fark saptanmadı. Altın standart cerrahi ile karşılaştırıldığında, kontrastlı veya kontrastsız bilgisayarlı tomografi bulgularının duyarlılık, özgüllük, pozitif prediktif değer, negatif prediktif değer ve tanısal doğruluğu sırası ile % 93,9, % 93.3, % 96.9, % 87.5, % 94 ve % 96.0, % 85.7, % 92.3, % 92.3, % 92.3 idi. Sonuç: Kontrastsız bilgisayarlı tomografi, bağırsak tıkanıklığının yerini, şiddetini ve etiyolojisini tanımlamak için kontrastlı bilgisayarlı tomografi ile karşılaştırıldığında benzer bir tanısal doğruluk, duyarlılık ve özgüllüğe sahip olduğu saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cukurova Medical Journal

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.296
Atıf : 1.845
2023 Impact/Etki : 0.075
Cukurova Medical Journal