Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 16
 İndirme 1
Türkiye’de Sigortacılığın Son Yıllardaki Gelişim Eğiliminin Değerlendirilmesi: 2016-2019 Yılları Arası Dönem İçin Sigortacılık Sektörüne Yönelik Bir Etkinlik Analizi
2021
Dergi:  
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de sigortacılık sektöründe farklı sigorta branşlarına yönelik sigorta bilinci her geçen gün artmakta, bununla eşdeğer olarak sektörde üretilen poliçe sayısı da günden güne artmaktadır. Bu kapsamda nitelik olarak artan sigorta göstergelerinin nicelik açısından da değerlendirilmesi, sektöre yönelik bir performans tablosunun ortaya çıkarılması amaçlarından hareketle çalışmada 2016-2019 yılları arasında seçilen bazı göstergeler üzerinden sigortacılık sektöründe toplam prim üretimine göre pazar payı sıralamasında üst sırada yer alan ilk 14 şirkete yönelik bir etkinlik analizi gerçekleştirilmiştir. Analiz yöntemi olarak veri zarflama analizi kullanılmıştır. Çalışmanın sonucunda, incelenen yıllarda toplam prim üretimine göre üst sıralarda yer alan firmaların genel olarak etkinlik düzeyleri de iyi seviyelerde seyretmekle beraber, bazı yıllarda bu durumun tersi süreçler de yaşandığı analiz sonuçlarından gözlenmiştir. Buna göre şirketler istihdam sayıları ve poliçe adetlerini daha verimli kullanarak karlılıklarını ve prim üretimlerini arttırma yoluna gitmelidirler.

Anahtar Kelimeler:

Assessment of the development trend of insurance in Turkey in recent years: an analysis of the activity towards the insurance sector for the period 2016-2019
2021
Yazar:  
Özet:

Insurance awareness for different insurance branches in the insurance sector in Turkey is increasing every day, with the equivalent number of polices produced in the sector increasing from day to day. The assessment of qualitatively increasing insurance indicators in this scope is also qualitative, with the aim of revealing a performance table for the sector on the basis of some indicators selected between 2016-2019 years in the study, a performance analysis was carried out for the first 14 companies ranked top in the market share ranking according to the total premium production in the insurance sector. Data coverage analysis is used as an analysis method. As a result of the study, the company’s overall performance levels in the top ranges according to the total premium production in the years of study are also seen at good levels, and in some years this situation is also opposed to the results of the analysis. According to this, companies should go on the way to increase their profitability and prim production by using employment numbers and policy items more efficiently.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Development Trend Of Insurance In Turkey In Recent Years: An Efficiency Analysis For The Insurance Sector For The Period Between 2016-2019
2021
Yazar:  
Özet:

Insurance awareness for different insurance branches in the insurance sector in Turkey is increasing day by day, and the number of policies produced in the sector is increasing day by day. In this context, with the aim of evaluating the insurance indicators that increase in quality in terms of quantity and revealing a performance table for the sector, in the study, a list of the top 14 companies in the market share ranking according to the total premium production in the insurance sector, based on some indicators selected between 2016-2019 activity analysis was carried out. Data envelopment analysis was used as the analysis method. As a result of the study, it has been observed from the analysis results that although the efficiency levels of the companies, which are in the top ranks according to the total premium production in the years examined, are generally at good levels, in some years, the opposite process has also been experienced. Accordingly, companies should increase their profitability and premium production by using their employment numbers and insurance policy numbers more efficiently.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.272
Atıf : 13.510
2023 Impact/Etki : 0.345
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi