Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
Bir Multifokal Distoni Olgusu
2008
Dergi:  
Selçuk Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Travma, toksik maddeye maruziyet, metabolik hastal›k ya da kronik ilaç kullanım öyküsü olmayan multifokal distonili hastanın literatür ıflığında tartışılması amaçlandı. Olgu Sunumu: Altmış iki yaşında erkek hasta boynun sağ yarısında ağrı, hassasiyet, sağda belirgin her iki elde kasılma şikayetleri ile servisimize yatırıldı. Öyküde boynun sağ yarısındaki ağrının iki yıldır mevcut olduğu ve bu ağrının hemen ardından sağ elde kasılma şikayetinin başladığı, bir yıldır da sol elde kasılma şikayetinin mevcut olduğu tespit edildi. Genel fizik muayenede boynun sağ yarısında dokunmakla hassas 1x1 cm ebadında düzgün sınırlı ele gelen kitle gözlendi. Nörolojik muayenede sağda daha belirgin her iki elde distoni mevcuttu, tonus her iki üst ekstremitede rijidite şeklinde artmıştı. Servikal MRG’de C5-6’da belirgin C5-6, C6-7’de sol paramedial protrüzyon, C5-6 seviyesinde kord basısı mevcuttu. Sonuç: Olgumuzu asıl ilgi çekici kılan boyun sağ yarısındaki ağrı ve sağ üst ekstremitedeki distoninin ortaya çıkışı arasındaki zamansal korelasyondur. Kronik ağrı, spinal internöronların hipereksitabilitesine neden olarak sessiz durumdaki spinal kordun santral pattern jeneratörünün disinhibisyonu ile distoni şeklinde hareket bozukluğuna yol açabilir.

Anahtar Kelimeler:

A multifocal distonation
2008
Yazar:  
Özet:

Purpose: Trauma, exposure to toxic substances, metabolic patient’s or chronic drug use history-free multifocal distonic patient was intended to be discussed in literary literature. The case presentation: Sixteen-two-year-old male sick in the right half of the neck was placed in our service with pain, sensitivity, both accumulation complaints in the right. In the story it was found that the pain in the right half of the neck was present for two years and that the right-hand collapse complaint began immediately after this pain, and that the left-hand collapse complaint was present for a year. In the general physical examination, a mass observed that was properly limited to the sensitive 1x1 cm size by touching the right half of the neck. In the neurological examination there was more noticeable both obtained distonium on the right, the tone increased in the form of rijidite in both upper extremities. In cervical MRG, a manifest C5-6, C6-7 in C5-6 was left paramedial protrusion, a cord pressure at C5-6 level. The result: The main thing that makes our situation interesting is the timely correlation between the pain in the right half of the neck and the appearance of distonine in the upper right limbs. Chronic pain can cause the hyperexitability of the spinal internorons, with the disinfection of the central pattern generator of the spinal cord in a quiet state, a distonial form of movement disorder.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Selçuk Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 833
Atıf : 620
Selçuk Tıp Dergisi