Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 55
 İndirme 10
Liselerde Görev Yapan Öğretmenlerin Ölçme ve Değerlendirmeye Yönelik Öz-yeterliliklerinin Bazı Değişkenlere Göre İncelenmesi
2020
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı liselerde görev yapan öğretmenlerin ölçme ve değerlendirmeye yönelik öz-yeterliliklerinin incelenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu Sivas il merkezinde bulunan liselerde çalışmakta olan öğretmenler oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “ölçme ve değerlendirme öz-yeterlilik algısı ölçeği” kullanılmıştır. Ölçeğin doğrulayıcı faktör analizi ve güvenirlik analizi yapılmış ve sonuçların iyi olduğu görülmüştür. Veriler normal dağılım ve çoklu normal dağılım bakımından değerlendirilmiş ve normal dağıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların cinsiyet, eğitim durumu ve medeni durum değişkenleri için bağımsız gruplar t-testi, mesleki kıdem değişkenleri için ise ANOVA testi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda liselerde görev yapan öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme öz-yeterliklerinin cinsiyet ve medeni durum değişkenine göre anlamlı farklılık oluşmadığı bulgulanmıştır. Eğitim durumu değişkenine göre “verileri analiz etme ve yorumlama” faktöründe lisansüstü eğitime sahip olan öğretmenlerin lehine anlamlı farklılık oluştuğu ve son olarak mesleki kıdem değişkenine göre bütün faktörlerde anlamlı farklılık oluştuğu görülmektedir. Araştırma sonunda elde edilen bulgularla ilgili bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The assessment of the self-qualifications of teachers in high school to measure and evaluate according to certain variables
2020
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to study the self-capacity of teachers who work in high schools to measure and evaluate. The research work group is made up of teachers working in high schools located in the center of Sivas. The research has used the "square of self-sufficiency perception of measurement and evaluation" as a data collection tool. The verifying factor analysis of the measurement and reliability analysis have been done and the results have been shown to be good. The data were evaluated in terms of normal distribution and multiple normal distribution and the result was normal distribution. Independent groups t-test for the variables of the gender, educational status and civic status of the participants, and ANOVA test for the variables of the professional age. The study found that the measurement and evaluation self-capacity of teachers in high schools did not differ significantly according to the variable of gender and civic status. According to the variable of the educational status, there is a significant difference in the benefit of teachers who have postgraduate education in the factor "analysis and interpretation of data" and ultimately there is a significant difference in all factors according to the variable of the professional background. Some of the findings found at the end of the study.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; liselerde görev yapan öğretmenlerin ölçme ve değerlendirmeye yönelik öz-yeterliliklerinin incelenmesidir. Araştırmanın çalışma grubunu Sivas il merkezinde bulunan liselerde çalışmakta olan öğretmenler oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak “ölçme ve değerlendirme öz-yeterlilik algısı ölçeği” kullanılmıştır. Ölçeğin doğrulayıcı faktör analizi ve güvenirlik analizi yapılmış ve sonuçların iyi olduğu görülmüştür. Veriler normal dağılım ve çoklu normal dağılım bakımından değerlendirilmiş ve normal dağıldığı sonucuna ulaşılmıştır. Katılımcıların cinsiyet, eğitim durumu ve medeni durum değişkenleri için bağımsız gruplar t-testi, mesleki kıdem değişkenleri için ise ANOVA testi uygulanmıştır. Araştırma sonucunda liselerde görev yapan öğretmenlerin ölçme ve değerlendirme öz-yeterliklerinin cinsiyet ve medeni durum değişkenine göre anlamlı farklılık oluşmadığı bulgulanmıştır. Eğitim durumu değişkenine göre “verileri analiz etme ve yorumlama” faktöründe lisansüstü eğitime sahip olan öğretmenlerin lehine anlamlı farklılık oluştuğu ve son olarak mesleki kıdem değişkenine göre bütün faktörlerde anlamlı farklılık oluştuğu görülmektedir. Araştırma sonunda elde edilen bulgularla ilgili bazı önerilerde bulunulmuştur.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 555
Atıf : 3.612
2023 Impact/Etki : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi