Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 12
KİM PAYLAŞIYOR? İNFODEMİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ALAN UZMANI KANAAT ÖNDERLERİNİN İNSTAGRAM KULLANIMLARI VE KULLANICI ETKİLEŞİMLERİNİN ANALİZİ
2020
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Covid-19 salgını, toplumun fiziksel sağlığı için bir tehlike oluştururken, “infodemi” de toplumun zihinsel sağlığı için bir tehlike oluşturdu. Sağlık alanında uzman bilim adamları tarafından sosyal medyanın aktif kullanımının toplumda doğru ve güvenilir bilgilere ulaşmasını gerekli kılmıştır. Bu nedenle, pandemik süreçte kanaat önderlerinin paylaşımının önemine dikkat çekmek amacıyla instagram paylaşımları ve katılım oranları analiz edilmiştir. Bu bağlamda Türkiye'de 10 sağlık bilimcisinin instagram hesapları incelenmiştir. Analiz sonuçları, kanaat önderlerinin sosyal medyada Covid-19 sürecine ilişkin paylaşımlarında etkili bir iletişim stratejisi izleyemediklerini ortaya koymaktadır. Mesaj tasarımları incelendiğinde, sabit paylaşım içeriklerinin, hareketli paylaşım içeriklerine göre daha fazla kullanıldığı görülmektedir. Hareketli paylaşım içeriklerinde ise gerçek olay ve örgü sunumlarına yönelik içeriklerin kullanıcılar tarafından daha fazla benimsendiği elde edilen bulgulardandır. Kullanıcılar, krizin yönetimi, krizin etkileri ve mücadele yöntemlerine ilişkin güvenilir bilgiye ulaşabildikleri içeriklerle daha fazla ilgilenmektedir. Kullanıcı etkileşimlerine bakıldığında kullanıcıların öncelikle hastalığın birincil etkilerine odaklandığı, psikolojiye dayalı ikincil etkilere ağırlık vermediği söylenilebilir. Kanaat önderlerinin instagram kullanımları ve kullanıcı etkileşimlerinin analiz edildiği çalışmanın sonuçları beden dili, görsel paylaşım ve paylaşım altı içeriklerin birbirini destekleyici nitelikte olmasının ve görsel mesajda aktarılan beden dilinin içerik ile uyumlu ve duyguya hitap edecek şekilde üretilmesinin etkileşimi artırdığını ortaya koymaktadır. Kullanıcı etkileşimi - güvenirlilik çalışmaları çerçevesinde araştırma sonuçları değerlendirildiğinde bütünsel ve duygusal yönelimli mesajların etkileşim düzeyleri yüksek olduğu için güvenilir bulundukları söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Who is sharing? Analysis of the user's Instagram uses and user effects of the Canaat proposers
2020
Yazar:  
Özet:

The Covid-19 epidemic constitutes a danger to the physical health of the community, while the "infodemia" constitutes a danger to the mental health of the community. Health scientists have made it necessary for the active use of social media to reach accurate and reliable information in society. Therefore, Instagram posts and participation rates have been analyzed in order to draw attention to the importance of sharing the channels leaders in the pandemic process. In this context, the Instagram accounts of 10 health scientists in Turkey have been studied. The results of the analysis show that canadian leaders are unable to follow an effective communication strategy in their social media posts about the Covid-19 process. When we look at the messaging designs, it appears that fixed sharing content is more used than moving sharing content. In mobile sharing content, it is the findings obtained that the content for real events and slope presentations is more accepted by users. Users are more interested in the content they can get reliable information about crisis management, the effects of the crisis and the methods of combat. When it comes to user interactions, it can be said that users focus primarily on the primary effects of the disease, and do not emphasize the secondary effects based on psychology. The results of the study in which the leaders of Kanaat analyzed the uses of Instagram and user interactions show that the body language, visual sharing and sharing six content are mutually supporting and the body language transmitted in the visual message is produced in a way that is compatible with the content and responds to the emotions. User Interaction - When research results are evaluated in the framework of reliability studies, it can be said that comprehensive and emotional-oriented messages are reliable because the interaction levels are high.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.154
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi