Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Sağlık Bilimleri Öğrencilerinin Çevre Sorunlarına Yönelik Tutumları
2018
Dergi:  
Journal of Current Researches on Health Sector
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, üniversite öğrencilerinin çevre sorunlarına yönelik tutumlarını ve etkileyen sosyo-demografik etmenleri saptamaktır. Tanımlayıcı türdeki bu araştırma 15-26 Şubat 2016 tarihlerinde, Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesinde okuyan 240 öğrenci ile yürütüldü. Veriler anket yöntemi ile toplandı. Öğrencilerin çevre sorunlarına yönelik tutumları “Çevresel Tutum Ölçeği” (ÇTÖ) ile saptandı. Ölçek, 5’li likert tipte olup toplam 21 maddeden oluşmaktadır. Verilerin değerlendirilmesinde ki-kare, varyans analizi ve t testi kullanıldı. Anlamlılık düzeyi 0,05 olarak kabul edildi. Yaş ortalaması 21,4±2,01 (18-32) yıl olan 240 öğrencinin %76,3’ü (n=183) kadın, %23,7’si (n=57) erkektir. %68,3’ü (n=164) Hemşirelik bölümündedir ve %37,1’i (n=89) yurtta kalmaktadır. Öğrencilerin Çevresel Tutum Ölçeğinden (ÇTÖ) aldıkları ortalama puan 82,01±8,05’tir. Öğrencilerin bazı tanıtıcı özellikleri ile ÇTÖ puan ortalamaları karşılaştırıldığında; cinsiyet, bölüm, anne eğitimi ve yaşanılan yer ile ölçek puanları arasında anlamlı bir ilişki saptandı (p<0,05). Yaş, sınıf, baba eğitimi, aile yapısı ve ekonomik durum ile ölçek puanları arasında anlamlı bir ilişki saptanmadı (p>0,05). Çalışmada üniversite öğrencilerinin çevre sorunlarına yönelik tutumları cinsiyete, bölüme, anne eğitim durumuna ve yaşanılan yere göre farklılıklar göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Health Sciences Students' Attitudes towards Environmental Problems
2018
Yazar:  
Özet:

The purpose of the research is to identify the attitudes of university students towards environmental issues and the socio-demographic factors that affect. This investigation in the characteristic type was carried out on 15-26 February 2016 with 240 students studying at the Faculty of Health Sciences of the University of Fırat. The data was collected by the survey method. Students’ attitudes towards environmental issues were determined by the "Environmental Attitude Scale". The size consists of 5 liquid types and consists of a total of 21 substances. In the evaluation of the data, ki-core, variance analysis and t test were used. The level of meaning was accepted as 0.05. 76.3% of 240 students with an average age of 21,4±2,01 (18-32) years (n=183) are women and 23.7% (n=57) are men. 68.3 percent (n=164) are in the Nursing Department and 37.1 percent (n=89) remain in the country. The average score that students receive from the Environmental Attitude Scale (CTO) is 82,01±8,05. Compared with some indicative characteristics of students, the CTO score average; a meaningful relationship between gender, section, mother education and the place and scale score was found (p<0,05). There is no meaningful relationship between age, class, father education, family structure and economic situation and scale scores (p>0,05). In the study, the attitudes of university students towards environmental issues differ according to gender, division, mother education status and where they live.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Journal of Current Researches on Health Sector

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 111
Atıf : 50
Journal of Current Researches on Health Sector