Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 12
EMEK PİYASASINDA PARADİGMA DEĞİŞİMİ
2018
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Emek faktörü geçmişten, günümüze kadar insanların yaşamını ve dolayasıyla insan yaşamına dair bilimsel çalışmalar yürüten sosyal bilimcilerin temel araştırma konularının başından gelmiştir. Smith, Ricardo, Marx ve Keynes’e kadar birçok sosyal bilimci bu alanda teoriler geliştirmiş ve farklı tezler ileri sürmüşlerdir. Günümüzde de ekonomistler bu alanda sürekli araştırmalar yürütmekte ve ekonomik ve siyasi karar alıcılara yön vermeye çalışmaktadırlar. Ancak günümüz sosyal bilimciler liberal ve sosyalist tezlerden daha farklı teoriler geliştirmek zorundalar. Çünkü teknolojik ilerlemeler ve değişen toplumsal değer yargıları her alanda olduğu gibi emek faktörünün rolünü de etkilemektedir. Bu durum özellikle ekonomik ve sosyal gelişim sürecinde emekle bağlantılı ücret ve istihdam politikalarını yakından etkilemektedir. Bu bağlamda Smith’in “görünmez el” ve Marks’ın “Artı Değer” yaklaşımları yeni gelişmeler ışığında yeniden değerlendirilmelidir. Özelliklede de teknolojinin, makinelerin ve robotların emek gücüne ikame olarak kullanmaya ağırlık verildiği günümüzde 2000li yıllar öncesinde sadece insan gücüne dayalı teoriler üzerin kurulmuş ekonomik kuramların ciddi boyutta revizyona ihtiyaç duyduğu açık bir gerçektir. Ayrıca emeğin esnekliği ve kalifiye insanların beyin göçü ile çalışacakları firmalara yönelik pragmatik tercihleri bu alana farklı bir boyut kazandırmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 3.000
2023 Impact/Etki : 1.007
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi