Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 1
La Relation Entre La Lecture Et L’Ecriture Dans L’Enseignement - Apprentissage Du FLE
2021
Dergi:  
Toplum Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çeşitli çalışmalardan elde edilen bulgular, okuma ve yazmanın birleştirilmesinin bilginin edinilmesini ve zenginleştirilmesini kolaylaştırdığını göstermektedir. Yazma, okuma ile birleştirildiğinde etkili bir eylem, bir faaliyet olup daha zengin ve daha kesin bilgi oluşturmamıza izin verebilir. Bu makale "okuma - yazma" denilen iki dilsel olgu ve eylem arasındaki ilişkiyi vurgularken daha spesifik olarak Cezayir ortaöğretiminde genç FLE (Yabancı dil olarak Fransızca) öğrencileri arasında yazılı üretimde okuma eyleminin etkisi ile ilgilidir. Cezayirdeki ortaöğretim 2. sınıfların ders programlarına uygun dokümanlarda öğrencilerden istenen okuma ve yazma faaliyetleri kapsamlıca mercek altına alınmıştır. Bu araştırmada, öğrencilerin bir yandan metnin söylemsel yapılanmasında ve düzenlenmesinde tutarlılık ve uyum ile ilgili, diğer yandan bir Yabancı Dil olarak Fransızca'nın dilsel yapısı ve dilbilgisi ile ilgili çeşitli zorluklar yaşadıklarını. Genç öğrencilerin bu dil sorunları ve zorlukları, "dil-düşünce" ilişkisi bağlamında "Dilbilgisi" ve "Düşünceyi dile getirme" olmak üzere iki temel eksen altında toplanabilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Toplum Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.364
Atıf : 3.445
Toplum Bilimleri Dergisi