Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 1
Ortaokul Öğrencilerinin Anlık Mesajlaşma Ortamında Matematik Öğrenme Deneyimine İlişkin Görüşleri
2023
Dergi:  
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada ortaokul öğrencilerinin anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp aracılığıyla oluşturulan bir sanal toplulukta matematik öğrenme deneyimlerine ilişkin düşünceleri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Durum çalışması olarak tasarlanan araştırmaya 27 ortaokul öğrencisi katılmıştır. Öğrencilerin topluluk içerisindeki etkileşimleri ve çalışma kapsamında tasarlanan matematiksel içeriklerin grupta paylaşılmasını temele alan bu araştırmada öğrencilerin deneyim ve gözlemleri incelenmiştir. Yarı yapılandırılmış mülakat formu aracılığıyla elde edilen verilerin Araştırma Topluluğu teorik çerçevesinde tanımlanan bilişsel, öğretimsel ve sosyal boyutlarda içerik çözümlemesi yapılmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre öğrenciler anlık mesajlaşma ortamını öğrenmeyi tamamlayıcı bir öğrenme ortamı olarak görmektedirler. Öğrenciler anlık mesajlaşma ortamında akademik sorunlarını ifade etmiş ve işbirlikli öğrenme yoluyla akranlarıyla tartışma fırsatı bulduklarını (bilişsel boyut) ifade etmiş, öğretmenlerini yol gösteren bir lider olarak tanımlamış (öğretimsel boyut), topluluğun sosyal ortamını eğlenceli bulmuş ve kendilerini ayrıcalıklı yapan bir toplulukta bulunmaktan memnun kaldıklarını (sosyal boyut) belirtmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Opinions of High School Students on Mathematics Learning Experience in the Instant Messaging Environment
2023
Yazar:  
Özet:

This study tried to reveal ideas about math learning experiences in a virtual community created through WhatsApp, one of the secondary school students’ instant messaging applications. The study was designed for 27 high school students to participate. This study, which is based on the interactions of students within the community and the sharing of mathematical content designed within the study framework in the group, has studied the experiences and observations of students. The data obtained through the semi-configured interview form has been made content analysis in the cognitive, educational and social dimensions defined in the theoretical framework of the Research Community. According to the results of the study, students see instant messaging learning as a complementary learning environment. Students expressed their academic problems in an instant messaging environment and expressed that they found the opportunity to discuss with their colleagues through collaborative learning (cognitive dimension), defined their teachers as a leader (educational dimension), found the social environment of the community fun and said that they were pleased to be in a community that makes them privileged (social dimension).

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 555
Atıf : 3.728
2023 Impact/Etki : 0.621
Bayburt Eğitim Fakültesi Dergisi