Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 5
HATAY SORUNUNUN ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞINMASI VE TÜRK BASININDAKİ YANSIMALARI
2018
Dergi:  
Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi
Yazar:  
Özet:

30 Ekim 1918 tarihli Mondros Ateşkes antlaşması ile haksız bir şekilde işgal edilen Hatay, Milli Mücadele sırasında Fransızlarla imzalanan Ankara Antlaşması ile Fransız mandasında özerk bir statüde Suriye sınırları içerisinde olması kabul edilmiş ve Lozan Barış Antlaşması ile de bu durum tescil edilmişti. Ancak 1936’da Türkiye dönemin konjonktürel yapısını hesaba katarak Misak-ı Milli sınırları içerisinde bulunan Hatay’ı topraklarına katmak için yoğun bir diplomatik hamle başlatarak meselenin Milletler Cemiyeti’ne havale edilmesini sağlayacaktı. Türk basınının da büyük bir ilgi ile takip ettiği Milletler Cemiyetindeki Hatay görüşmelerinde Türkiye, diplomasinin her türlü nimetlerinden yararlanarak Hatay’ın ayrı bir statüde olduğunu kabul ettirecek ve bu güzide şehrin anavatana katılması yolunda büyük bir engeli aşmış olacaktı. Bu çalışmada, uluslararası alanda Hatay sorunun ele alınışı ve Türk basınındaki yansımaları dönemin uluslararası ilişkilerinde meydana gelen gelişmeler dikkate alınarak üzerinde durulmuştur. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi