Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
Türkiye’de Çiftçilerin Gelir Güvencesizliği Riskine Karşı “TARSİM”: Manisa Örneği
2021
Dergi:  
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda küresel ısınmaya bağlı olarak ortaya çıkan iklim değişikleri öngörülemeyen doğal afetleri de beraberinde getirmiştir. Doğal afetlerden en çok etkilenen sektör ise üretimin iklim koşullarına bağlı olarak gerçekleştirildiği tarım sektörüdür. Devletler için stratejik öneme sahip olan tarım sektörünün başta doğal afetler olmak üzere karşı karşıya olduğu risklere karşı korunması amacıyla devlet destekli tarım sigortaları sistemi kullanılmaktadır. Türkiye’de de 14 Haziran 2005 tarihli 5363 sayılı tarım Sigortaları Kanunu ile birlikte Tarım Sigortaları Havuzu kurulmuştur. Bu çalışma, çiftçilerin gelirlerini güvence altına almak için tarım sigortası yaptırıp yaptırmadığını ve tarım sigortalarının doğal afetler nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilere ne düzeyde gelir güvencesi sağladığını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Çalışma kapsamında nitel araştırma yöntemi kullanılarak Manisa’da çiftçilikle uğraşan 23 kişiyle görüşülmüştür. Görüşmeler yarı yapılandırılmış derinlemesine mülakat şeklinde yapılmıştır. Araştırma bulguları çiftçilerin tarım sigortası yaptırma kararına gelirini güvence altına alma isteği ve devlet desteği verilmesi faktörlerinin etki ettiğini göstermektedir. Sigorta yaptırmama kararının altında ise gelir yetersizliği, primlerin yüksek oluşu ve bilgi sahibi olunmaması gibi faktörler yatmaktadır. Ayrıca tarım sigortalarının üreticilerin doğal afetler sonucunda oluşan gelir kayıplarını karşıladığı da bulgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

“tarsi̇m” Against Farmers’ Income Insecurity Risk In Turkey: Manisa Sample
2021
Yazar:  
Özet:

In recent years, climate change due to global warming has brought unpredictable natural disasters. The most affected sector by natural disasters is the agricultural sector in which production is carried out depending on climatic conditions. The state-subsidized agricultural insurance system is used to protect the agricultural sector, which is strategically important for states, against the risks that it faces, particularly natural disasters. Agricultural Insurance Pool was established in our country with the Agricultural Insurance Law No. 5363 dated 14 June 2005. This study reveals whether farmers have agricultural insurance to secure their income and due to natural disasters and products of agricultural insurance is intended to provide assurance that reveal what level of income to farmers who suffered. In the scope of the study, 23 people who are engaged in farming were interviewed by using qualitative research method in Manisa. The interviews have been conducted as in-depth, semi-structured interviews. Research findings show that farmers' desire to insure their agricultural insurance policy and the factors of government support are effective. Under the decision not to make insurance, there are factors such as insufficient income, high premiums and lack of knowledge. In addition, it was found that agricultural insurances met the losses of the producers as a result of natural disasters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 279
Atıf : 1.786
2023 Impact/Etki : 0.149
Adnan Menderes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi